ВСС прие оставката на Николай Кокинов

4786
ВСС прие оставката на Николай Кокинов

На свое извънредно заседание Висшият съдебен съвет (ВСС) освободи Николай Кокинов от поста градски прокурор, предаде БГНЕС.

На заседанието днес се събраха 16 от членовете на ВСС. Те приеха с пълно единодушие молбата на Кокинов да бъде освободен от длъжността си на градски прокурор на София.

Днес стана ясно и че на 13 май Кокинов трябва да се яви пред Етичната комисия на ВСС, за да бъде изслушан във връзка със скандалния запис между него, Бойко Борисов и Мирослав Найденов. Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) взе решение да се самосезира и да направи проверка по случая. Най-вероятно на 13 май след изслушване на Кокинов и след обсъждане на материалите, комисията ще излезе с решение по случая.

Същевременно Кокинов е депозирал оставката и като магистрат – това е докладвано в комисията от Соня Найденова и е имало дебати. Засега обаче бившият градски прокурор на София все още не е изцяло освободен от системата на правосъдието.

Скандалът с подслушания разговор между Кокинов, Бойко Борисов и Мирослав Найденов тепърва се разследва от прокуратурата, като се уточнява дали Кокинов е действал противозаконно, като е обсъждал с бившия премиер дела на прокуратурата преди те да бъдат завършени.

Скандалът

Междувременно съпругата на Мирослав Найденов обвини в лъжа бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Тя определи поведението на Цветанов като "извращение срещу нея и децата им".

"Не съм подала молба за развод с д-р Мирослав Найденов, както това твърди един политик. Изявленията му не отговарят на истината. Това твърдение е извращение срещу мен и децата ми. Освен това не съм водила разговори с български журналисти по темата. Моля българските медии и политици да оставят мен и децата ми и да не ме забъркват в компроматната война преди изборите. Това е посегателство върху личната свобода на мен и децата ми. Ако спекулациите продължат в същата посока, ще потърся правата си пред компетентните органи", пише в нарочно писмо до медиите Нина Найденова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество