Вучков прекратява практиката операциите да се кръщават

9016
Вучков прекратява практиката операциите да се кръщават
Снимка: БГНЕС

От времето на "Наглите" досега се наслушахме на какви ли не имена на полицейски операции. Със заповед на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков от 15 март оперативните дела от МВР няма да носят имена като "Червеи", "Лияни", и всякакви други, станали от последните години. Това съобщи "24 часа".

Това е отвратителна практика, оперативните работници хабят интелектуален ресурс да мислят имена за оперативни дела вместо да се борят с престъпността, каза Вучков след като отчете дейността на МВР за първите 100 дни. Той обясни, че вече вместо имена ще се използват номера.

И Вучков лекичко подкрепи Светлозар Лазаров

"Най-лесно е да ги омета. И какво по-добро ще се случи? Отново ще ни обвинят в полицейщина. Лазаров сега се старае много, също и Писанч...

Министърът посочи, че по разработката "Червеи" са работили двама оперативни работници от дирекция "Сигурност" и бившия шеф на дирекцията, който сега работи с ДАНС. Вучков се обяви за това доказателства да се събират с други способи, а СРС да се ползва само както е предвидено в Закона за тежки престъпления. В случая с "Червеи" обект на разработката е било леко престъпление. С обучението на служителите на МВР те ще бъдат инструктирани правилно как да искат разрешение от съда, така че магистратите да не бъдат заблуждавани за нуждите и целите на разследването.

Важна промяна на българското законодателство е връщането на ГД „Борба с организираната престъпност“ в структурата на МВР, защото тук е естествената полицейска среда на ГДБОП, допълни още Вучков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com