За и против гей парада - от ценности до как някой ще ти промени сексуалната ориентация

7661
За и против гей парада - от ценности до как някой ще ти промени сексуалната ориентация
Снимка: БГНЕС

Винаги сме се противопоставяли на провеждането на такива мероприятия по ред причини. Така общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера се противопостави на готвения за 18 юни гей парад в София.

Според Контрера гей парадът е акт на участие в политиката и опит да се променят основни постулати на обществото като семейството, с „направата на внушения, признаване на бракове между еднополови индивид, осиновяване на деца, което е в категоричен разрез с българските традиции”, който се налага със сила.

ВМРО и "Атака" поискаха Фандъкова да забрани гей парада

Общинските съветници от ВМРО и "Атака" поискаха кметът на София Йорданка Фандъкова да забрани гей парада, който ще се проведе на 18 юни...

Честно казано се забавлявам с тези мотиви, защото са доста шизофренични. От една страна той говори за ценности, които са написани на камък, а от друга страна се опитва да забрани елементарни права, които са гарантирани от българския закон – гражданите да се събират и да предявяват искания, коментира Виктор Лилов от ДЕОС пред Нова телевизия. Според него няма как гей парада да бъде забранен. Той покани кмета на София Йорданка Фандъкова. Искаме да имаме равни права, подчерта Лилов.

Виктор Лилов определи за „най-забавната част” от аргументацията на Контрера положението със сексуалната ориентация. Как ще му променя аз ориентацията, попита Лилов. Контрера отвърна с въпрос – защо се противопоставяте на политиката за българското семейство. Ясно е, че се опитвате с един модел да наложите това, което искате, без да ви интересува какво искат другите, добави общинският съветник от ВМРО. Говорим за граждански права и те не могат да бъдат отнемани от ксенофобски организации, отвърна Лилов. Това е реториката на организаторите на София прайд, веднага върна топката Контрера.

Карлос Контрера обяви, че днес (13 юни) ще поискат от Йорданка Фандъкова да се отмени прайда в София с мотив, че ще накърни чужди интереси. В краен случай ще поискаме мероприятието да се проведе не в центъра на София, каза Контрера, който се опасява от „напрежение и сбивания”, като се оправда, че не подтиква към насилие. Нямам притеснения от тази гледна точка, след като МВР мобилизира такова количество сила, когато трябваше да пази парламента, подчерта Лилов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com