Заловиха иманяри в действие

16063
Заловиха иманяри в действие

Двама иманяри бяха заловени от пазарджишки антимафиоти в момент на сделка в центъра на града. Те искали да търгуват с уникати от епохата на Римската империя, намерени край града. 50-годишните мъже са в ареста за срок от 24 ч, а прокуратурата реши да удължи престоя им там на 72 часа.

На мястото спецполицаите открили готовите за продан ценни римски монети денарии, тризъбец, нож и желязна брадва от времето на древен Рим.

В продължение на два месеца полицията дебнела двамата иманяри, за да ги засече в точния момент. Служителите на реда незабавно предприели обиск на къщите на единия от групата и неговия съучастник. Там те намерили уникални римски и византийски монети, антични предмети и три металотърсача. Единият от закопчаните споделил скромно, че просто е голям фен на древната империя и нейните императори и нямало да злоупотреби в ущърб на страната си с находките.

Тепърва специалистите ще установяват времето, в което са сечени монетите и правени антиките, както и тяхната стойност. Експерти вече са потвърдили пред полицаите, че става дума за много ценни римски уникати.

Редактор: Боряна Кръстева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество