Заплахи с оръжие срещу окупацията на ВТУ?

62480
Заплахи с оръжие срещу окупацията на ВТУ?

В окупираната аула 321 на Великотърновския университет нахлуха въоръжени лица, които отправиха заплахи към студентите-окупатори. Този пост беше пуснат в групата на „Ранобудните студенти” във Facebook.

В момента студентът Светлин Тачев, който е присъствал по време на случката, пише обяснение пред МВР. Той заяви готовност да говори малко по-късно.

Студентските съвети подкрепят протеста, но не и окупацията, казва председателят на НПСС

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) подкрепя студентските протести, но не и окупацията. Това каза пред Агенция ...

Преди два дни студентите от ВТУ се срещнаха с академичното ръководство на университета, като на тази среща поставиха редица въпроси за състоянието на самия университет. Един от тях касаеше председателя на Студентския съвет на ВТУ Недялко Стоянов. „Ранобудните студенти” поискаха да разберат дали г-н Стоянов има студентски права, тъй като до тях е достигнала информация, че той е бил лишен от такива през юли месец. Другият въпрос беше свързан дали Стоянов има участие в графичното студио Poise Vision и с фирма „Равновесие – ИМ” ООД, която го притежава по думите на студентите. В сайта на програмата „Студентски практики“ към МОМН е оповестено, че Poise Vision е „ … дизайнерско бюро, предлагащо преди всичко проектни и консултантски услуги в сферата на графичния дизайн, художествената фотография, предпечата и др. Главно дейността ни се развива във Велико Търново.

Въпреки, че фирма "Равновесие - М" ООД  е заявила, че е с персонал от 0 до 10 човека, чрез „дизайнерското бюро” тя е обявила и вече сключила договори с 9 студенти за провеждане на специализирани практики. Ръководител (ментор) на 9-те студента е г-н Недялко Стоянов, обявил, че има 3-годишен стаж на съответната позиция, казват „Ранобудните студенти”.

Фирмата "Равновесие - М" ООД , със седалище в апартамент в Добрич, има за основен предмет на дейност търговия с хранителни продукти. Според Търговския регистър, собственици на дружеството  са: Станислав Недялков Стоянов и Маргарита Александрова Стоянова, живеещи на същия адрес. Това са съответно бащата и майката на Недялко Стоянов.

За своята работа като „ментор” в „дизайнерско бюро” Poise Vision, на фирма/дружество "Равновесие - М" ООД  г-н Н. Стоянов ще получи ок. 1100 лв. от касата на ВТУ, казват студентите и питат дали това е вярно.

13-и ден на окупация и протести

Студентите блокираха движението на Орлов мост, скандирайки „оставка", „окупация" и освирквайки, съобщава "Фокус". Ранобудн...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com