Започва разчистването на невзривени боеприпаси

3960
Започва разчистването на невзривени боеприпаси

Над 140 военнослужещи от различни формирования на Сухопътните войски започват от 13 юни, прочистване от невзривени боеприпаси и взривни остатъци на територия в радиус до три километра от мястото на инцидента. Те ще действат от външната страна на "Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш" до 29 юни, съобщиха от МП.

Със заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов е създадена организация за оказване на помощ на държавната и местната администрация по ликвидирането на последствията от взрива в складовата база на частната фирма "Берета Трейдинг" ООД в района на гр. Стралджа, област Ямбол.

Военнослужещите са включени в състава на специализирана тактическа и специализирана инженерна група. Ротацията на личния състав ще се извършва на две седмици.

Офицери от Съвместното командване на силите ще осъществяват връзка и взаимодействие с местната власт за приоритизиране на районите, които ще се прочистват. Те ще разясняват на жителите на населените места действията на военнослужещите и ще обясняват какво трябва да се предприема, при откриване на невзривен боеприпас или взривни остатъци.

Група от 48 военнослужещи от Сухопътните войски вече започна логистичното осигуряване на предстоящите дейности по прочистването.

КБ не приема абдикирането на държавата от трагедията с взривовете

Настоящата декларация на Парламентарната група на КБ не е просто поредната декларация. Не е емоционален изблик или популистки слова, ...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество