Заради Радио България член на СЕМ уточни що е то заплаха и фалшива новина

3598
Заради Радио България член на СЕМ уточни що е то заплаха и фалшива новина
Снимка: www.president.bg

Заради твърдение, че членът на СЕМ Бетина Жотева е защитавала позицията за фактическо затваряне на Радио България пред чужд посланик, журналистката Къдринка Къдринова е била заплашена от Жотева със саморазправа.

Къдринка Къдринова отрече да е имала конфликт с Жотева, като обяви, че няма значение какъв точно е бил въпросът. На публични обсъждания като журналист мога да задавам каквито искам въпроси, настоя Къдринова. Тя пусна запис от момента, в който тонът между нея и Жотева се изостря.

Това, което се представя на хората, е една цензурирана, половинчата информация – не се представя контекстът, посочи Жотева. Тя извади стенограмата от заседанието от 15 юни на Комисията по културата и медиите и поиска в нея да ѝ бъде посочен въпросът на Къдринова. Това е христоматиен прием за фалшива новина, категорична беше Жотева пред Нова телевизия. По думите на члена на СЕМ въпросът е бил дали външния министър Екатерина Захариева подкрепяла закриване на Радио България и го е казала пред „един от испаноезичните посланици”. Това е манипулация, че лобирам за затварянето на радиото, подчерта Жотева. Това е удар, който не знам дали е насочен само срещу мен или директно срещу Екатерина Захариева.

Жотева обяви, че е подала жалба в прокуратура. Да, заплаха са думите ми „ще видиш какво става”, но със съд – с какво друго да е, поясни членът на СЕМ, според която въпросът представлява фалшива новина. Клевета е, че от името на Екатерина Захариева съм говорила с испаноговорящ посланик за закриването на Радио България. Когато човек си защитава честта и името си, може да направи всичко, каза Жотева, която добави, че не била толкова примитивна, че да скочи и пребие Къдринова. Човек има право да се защитава по всякакъв начин – аз съм избрала съда, уточни Жотева. Тя каза и, че статията на Къдринка Къдринова за случилото се излиза седмица по-късно след заседанието на Комисията по култура и медии в парламента и че е била спонсорирана за разпространение във Facebook, което ѝ дава основание да смята, че говорим за организирано мероприятие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com