Засега ограда по границата с Гърция няма да се строи

1276
Засега ограда по границата с Гърция няма да се строи
Снимка: БГНЕС

Няма да се строи ограда на границата с Гърция въпреки опитите за нелегално влизане в страната ни. Това беше потвърдено днес след изнесен консултативен съвет.

Повече от половината задържани мигранти вече са върнати в Гърция. Засилената охрана обаче остава. Към мерките се прибавя и специализиран уред за залавяне на мигранти.

Нелегалните мигранти, които вчера бяха задържани, са минали през зелена граница и са влезли в България на 150 метра южно от Кулата. От днес такова нелегално минаване вече няма да бъде възможно.

Термовизьор с наименованието „туптящо сърце” ще лови мигранти на Кулата. Уредът вече е позициониран на пункта и беше представен от вътрешният министър.

„Тези устройства са разположени на по-големите контролно пропускателни пунктове, но както виждате те са мобилни и могат да бъдат преместени на друго ГКПП, където има съмнение или подозрение, че се опитват да преминават нелегално”, каза Антонио Ангелов, директор на ГД „Гранична полициа".

Борисов: Няма пробив на българската граница, извършихме най-бързата реадмисия в ЕС

"Няма пробив на българската граница". Това заяви премиерът Бойко Борисов. Той организира спешно заседание в Благоевград, след като вчер...

Повече от 50 бежанци вече са върнати в Гърция. Издирва се трафикантът, който ги е подлъгал, че това е пътят за Македония.

„По 200 евро им е събрано от трафикант, които говори гръцки, разбира се, защото са в Гърция. Сами разбирате какво е с на 2-3 месеца бебе да си в полето, така че подсигурихме максимално хуманно - млека, памперси, вода храни”, обяви премиерът Бойко Борисов.

65 военнослужещи са изпратени в района на Кулата. В село Кулата хората вече са под постоянен граничен контрол.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com