Засилен контрол по пътищата през утрешния ден

4019
Засилен контрол по пътищата през утрешния ден

Заради Великденските празници по пътищата ще има засилени проверки, предупреждават от Пътна полиция”.

От 22:00 часа до 02:00 часа ще има засилени проверки по третокласна пътна мрежа за неправоспособни лица, употреба на алкохол и наркотични вещества. Премахнати са част от ограниченията от 60км/ч по главен път Е-79. Увеличен е съставът на служителите по гранично-пропускателните пунктове на българо-гръцката граница заради усиления трафик.

През българо-гръцката граница са преминали над 18 000 превозни средства

През българо-гръцката граница са преминали общо над 18 000 моторни превозни средства и над 55 000 лица. Това съобщи пред Агенция главен...

Поради строително-монтажни работи е затворен първокласният път в района на Кулата, а трафикът е отклонен през третокласната пътна мрежа. На ГКПП Кулата са започнали да работят четири трасета, а по принцип там работят две. Очаква се в последния почивен ден от Великденските празници (6 май) значително да се увеличи потокът от автомобили по трасето и да има затруднения за движението. През 2012 г. по път I-1 в участъка от София до Кулата по време на празничните дни през септември са преминавали около 35 000 автомобила за денонощие. Пътуващите към и от Гърция могат да използват и път II-19 към и от ГКПП- Илинден.
ГКПП „Термес – Златоград” работи с пълен капацитет.

От отдел “Пътна полиция” – Главна дирекция „Национална полиция” припомнят, че на 6 май по трасето има забрана за движение на тежкотоварни автомобили за времето от 14:00 до 20:00 часа.

Препоръчва се на гражданите на 6 май по възможност да не изчакват последния момент за пътуване, имайки предвид, че пиковете часове с най-силен трафик са между 17:00 и 19:00 часа. Пътуващите към и от Гърция могат да използват и път II-19 към и от ГКПП- Илинден.

„Пътна полиция” призовава водачите да бъдат внимателни, толерантни на пътя, да не предприемат рискови маневри, с които да застрашават както своя живот и здраве, така и сигурността на другите участници в движението.

Предприемат се мерки във връзка с очаквания трафик преди началото на Великденските празници

Главна дирекция „Гранична полиция” към МВР предприема засилени мерки във връзка с очаквания трафик преди началото на Великд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com