Зеленогорски иска проверка на ДНСК в Иракли

1850
Зеленогорски иска проверка на ДНСК в Иракли
Снимка: БГНЕС

Директорът на ДНСК следва веднага да разпореди проверка по съмненията за незаконно строителство на Иракли. Това посочи съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Реакцията му беше по повод излъчения в Нова телевизия тази сутрин репортаж за строителни дейности на плажа, заснети с дрон. 

Зеленогорски към Зелените: Съберете повече гласове и правете нещата както решите

На следващите избори съберете повече от 14 хил. гласа и правете нещата както вие прецените. Така председателят на регионалната комисия ...

"Щом има такъв сигнал, че се извършва усилена строителна дейност на плажа на Иракли, директорът на ДНСК трябва да незабавно да провери ситуацията и да се обяви има ли незаконно строителство", каза Зеленогорски пред "Дарик".

Той добави, че лично ще проведе телефонен разговор с директора на ДНСК, за да се увери, че се осъществява стриктен контрол по изпълнението на закона. 

През март Зеленогорски и депутатите от РБ инициираха освобождаването на плажовете Карадере, Иракли и Корал от стопанска дейност, което беше прието от парламента при промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Плажовете Корал, Карадере и Иракли ще са със защитен статут. 

Освиркаха Зеленогорски на събранието на ДСБ

Без здравния министър Петър Москов започна национално събрание на ДСБ. Присъстват над 950 делегати. Сред гостите на форума са министъръ...

"Заснех това вчера. Докато отивах към плажа, се разминах с няколко камиони със строителни материали. Когато започнах да си разопаковам дрона от чантата, дойде един пазач и ми каза, че е забранено да се снима. Когато го питах кой му е забранил, той отговори, че заповедта идва от концесионера на плажа", разказа пред телевизията Кирил Йорданов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com