Ангелкова и Фандъкова обсъдиха сътрудничеството в туризма

1901
Ангелкова и Фандъкова обсъдиха сътрудничеството в туризма
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и обсъди с нея възможностите за съвместни инициативи в туризма.

София е сред най-търсените и обичани туристически дестинации у нас и до голяма степен е лицето на българския туризъм. Продължаваме активно да работим за привличане на повече туристи към богатото културно-историческото наследство на столицата, което го прави един от най-интересните градове в Европа, подчерта министър Ангелкова, съобщиха от Министерството на туризма.

Няма отлив на шведски туристи след случая с камериерката, заяви Ангелкова

Още в четвъртък предадохме морски плаж „Бургас-север” на новия наемател и той вече е предприел стъпки по осигуряването на з...

Столицата демонстрира през последните години устойчиви резултати в сектора, които се надграждат с повече туристи и приходи от техните визити, стана ясно по време на срещата. Данните за тази година са също много обнадеждаващи за нови ръстове.

Само за периода януари-април 2017 г. по данни на НСИ в категоризираните места за настаняване с над 10 легла в София са пренощували 18% повече лица спрямо същия период на 2016-а, като при чуждестранните граждани ръстът е 27%. Скокът в нощувките е общо 23%, а при чужденците той е 33%. Приходите от тези услуги за четиримесечието са общо над 46 млн. лв. и е регистрирано увеличение от 25%.

По думите на кмета Фандъкова София става още по-красива и привлекателна за все повече български и чуждестранни пътешественици след последните исторически открития и инфраструктурни промени. Столицата е атрактивна дестинация не само с многото си археологически паметници, минерални извори и фестивали, но и като любопитно място за поклоннически, зимен и планински, делови, събитиен и други видове туризъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София