Барикадиралият се мъж в столичния "Стрелбище" стреля по полицаи

2635
Барикадиралият се мъж в столичния "Стрелбище" стреля по полицаи
Снимка: БГНЕС

Барикадиралият се в столичния квартал „Стрелбище“ стреля по полицаи, които се опитаха да преговарят с него. Това съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. 

МВР има информация, че мъжът притежава най-малко едно незаконно оръжие, макар че през 2006 година е предал пистолет, който му е зачислен законно, предаде БНР.

Психично болен се барикадира в апартамента си в столицата

Психично болен мъж се е барикадирал в един от жилищните блокове в столичния ж.к. "Стрелбище". Полицията отцепи част от тротоара до сгр...

Човекът отдавна е с психически проблеми и въпреки това притежава оръжие. Мястото е отцепено от полицията, отряд на баретите и СДВР. Преговорите продължават.

Повече от петнадесет часа продължава блокадата в района на улица “Орехова гора“, където 70-годишният мъж стреля по дъщеря си, а след това се барикадира в жилището си, в което се намира и трудно подвижната му съпруга. Жената, която успява да избяга, подава сигнал в полицията, а малко по-късно на място пристигат екипи на Столичната полиция. В момента на мястото е и цялото ръководство на Столичната дирекция на вътрешните работи. 

От Нова телевизия уточняват, че мъжът не е психично болен, а има усложнено психично здраве. През цялото вечер, през която той е бил барикадиран в жилището си, е имало екип от психолози.

От МВР уточниха, че към момента няма пряка заплаха за съседите на мъжа, които живеят в кооперацията и заради това, те не са евакуирани. Същевременно граждан от съседна кооперация съобщи във Facebook, че тази сутрин им е било казано от полицията да излязат от жилището си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София