Частна фирма остави 400 семейства от София без път до жилищата им (ВИДЕО)

5629
Частна фирма остави 400 семейства от София без път до жилищата им (ВИДЕО)
Снимка: Стопкадър: YouTube

400 семейства останаха без път до домовете си, след като собственикът на паркинга на Симеоновския лифт в София е започнал да го огражда. Това става ясно от сигнал, изпратен до медиите, от името на адвокатката на част от живеещите - Павлина Милошева.

От сигнала става ясно, че единственият път до столичния жилищен комплекс "Витоша парк" минава през паркинга на Симеоновския лифт. Собственикът на паркинга "Витоша ски" обаче е започнал да поставя заграждения около имота, което може да прекъсне връзката на комплекс "Витоша парк" с останалата част на града, категорична е юристката.

Драгалевският лифт е спрян заради авария

Драгалевският лифт е спрян. Миналият петък лифтът се е повредил и сега собственикът „Витоша ски” проверява причината за ава...

В сигнала до медиите се казва, че "стотици семейства са заложници в домовете си - без достъп до пожарна, бърза помощ и полиция".

"Ние сме едни обикновени хора, закупили си апартаменти с акт 16 в затворен комплекс "Витоша парк", функциониращ близо 10 години. Намира се в полите на Витоша, в непосредствена близост до лифт "Симеоново". Всеки достатъчно компетентен човек, който закупува имот, знае, че щом една сграда има акт 16, това означава, че тя има задължително безплатен общински път, чрез който да се осъществява достъп до имота. Е да, но явно някъде някой не си е свършил работата и сега 2000 души стоим затворени в комплекса си!", пишат живеещите.

По техни думи, стопанинът на паркинга - "Въжени линии" ЕАД (собственост на "Витоша ски"), затворил единствения вход, защото "техният паркинг бил вече частна собственост и ние трябва да се спасяваме, тоест да се научим да летим".

Всъщност, според обяснението на фирмата-строител на жилищния комплекс "Аркейдия" ЕООД, "Въжени линии" позволява преминаване през паркинга, но срещу такса. Живеещите в комплекса обаче масово не плащали разходи за поддържка - 50% от живущите там, твърдят от фирмата. Гледната точка на собственици в комплекса е друга - фирмата-строител не плащала на "Въжени линии". Отделно стои и въпросът с регулацията (бел. ред. - наличие на Подробен устройствен план) - такава няма, според Община "Витоша", а преминаването до комплекса става само на база на безсрочен договор между "Въжени линии" и фирмата-строител на "Витоша парк".

Авария забавя откриването на ски сезона на Витоша

Аавария в системата за създаване на изкуствен сняг е причина за забавянето на новия ски сезон на Витоша. Това обясни Радослав Пеев от п...

Вчера (27 ноември) живущи в комплекса публикуваха видео в YouTube, на което се вижда как пожарна не може да стигне до комплекса след сигнал за пожар заради камион на “ПСТ груп”.

"Представител на "Въжени линии" ни увери, че ще можем да преминаваме през паркинга при определени условия, приемливи за двете страни. Парцелът на имота на лифта е подчинен имот на нашия и собственикът е длъжен да ни предоставя достъп "до вземане на решение на СОС", тоест, докато общината ни изгради улица", пишат още в сигнала тъжителите.

Министърът на туризма не би качила детето си на Симеоновския лифт

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че като майка не би се качила с детето си на Симеоновския лифт, защото съоръжението е т...

Засега "Въжени линии" премахна оградата при входа на комплекса, но е готова отново да я постави, ако входът не бъде преместен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София