Двама в ареста след боя в "Орландовци", страх сред пострадалите за готвена разплата

14195
Двама в ареста след боя в "Орландовци", страх сред пострадалите за готвена разплата
Снимка: БГНЕС

Двама братя са задържани заради масовия бой с участието на българи и роми снощи в столичния квартал "Орландовци", предаде БГНЕС.

Сбиването между две групи – българи и роми, стана снощи заради силна музика. Сигналът в полицията е подаден в 20:40 часа. На място били изпратени екипи на полицията и Бърза помощ.

От полицията уточняват, че няма сериозно пострадали. За преглед в болница са били откарани шестима души, петима от тях били освободени след преглед, млад мъж е настанен за лечение със счупено ребро, без опасност за живота.

За срок до 24 часа са задържани двама братя на 19 и 23 години. Предприети са действия за установяване и на други участници в боя.

От "Орландовци": Крият за състоянието на бития от роми младеж заради изборите

Властите крият информация за случая с побоя в столичния квартал „Орландовци”. Това заяви читател на Actualno.com. Според и...

С цел недопускане на напрежение, в квартала е осигурено полицейско присъствие. Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около инцидента продължава.

Пред предаването "120 минути" пострадали в боя разказаха, че всичко е станало заради забележка за силна музика в парка в "Орландовци". Музиката била пусната от четирима роми, на които била направена забележка. Те веднага повикали свои приятели и се започнал бой с младежите, които направили забележката. В схватката са използвани дори брадви, като един от пострадалите показа къде е ударен с тъпото на брадва - в рамото. Ако бях ударен в шията, можеха да ме убият, добави той. А друг пострадал заяви, че един от циганите предупредил, че "ги е запомнил всичките", така че щяло да има разплата.

За финал едно от момчета поиска от прокуратурата и полицията да си свършат работата и да не се обявяват пострадалите за наркомани, футболни фенове и т.н.

Заради снощната случка в момента има протест по ул. "Мара Бунева", на който са се събрали около 200 души, като полицията охранява квартала, за да няма нахлуване в ромската махала. Имаше обаче съобщение в БЛИЦ за откаран с линейка ром заради спречкване покрай протеста.

Бой в "Орландовци" между роми и българи заради силна музика

Масов бой избухна късно снощи в столичния квартал "Орландовци" между роми и българи. Причината, точно както и в Гърмен - силна музика и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София