Фандъкова за "Графа": Има дефекти, но ще ги отстраним

6503
Фандъкова за "Графа": Има дефекти, но ще ги отстраним
Снимка: БГНЕС

Новата настилка по ул. "Граф Игнатиев", в участъка между ул. "Алабин" и площад "Гарибалди", ще бъде фугирана утре, като тогава участъкът ще бъде отново преграден. Има и дефекти, които ще бъдат отстранени. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook в отговор на критики от граждани в социалната мрежа към изпълнението на ремонта в участъка.

Ремонтът за 24 млн. лева се изпълняват от строителната фирма "Джи Пи груп", а строителен надзор е фирмата "Трансконсулт 22".

Унищожават дървета по "Граф Игнатиев", бетонирайки ги

Гражданската организация Спаси София разпространи снимки, показващи бетонирането на кореновата система на типичните за улица Граф Игнат...

При пл. "Гарибалди" се изпълняват гранитни настилки в зоната на площада, при релсовия път и кръстовището. В участъка от пл. "Гарибалди" до пл. "Славейков" се извършва демонтаж на тротоарните настилки, като е започнало и полагането на новите, уточнява Фандъкова. Подменят се и трамвайните релси, които са нови.

"Те са първите в София обемно закалени и монтирани по специален начин, който осигурява шумо- и виброизолация. Производител на релсите е "Фьост Алпине", Австрия, една от най-големите компании в този сектор", се казва още в съобщението от кмета.

Под текста на Фандъкова любопитно мнение е изразил представителят на неправителствената организация "Спаси София" Гергин Борисов. Публикуваме неговото мнение без редакторска намеса:

Граждани готвят протест заради сеч на дървета по "Графа"

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" в София тече вече два месеца, но обещанията, които са направени по отношение на запазване на съществува...

"Гергин Борисов Какво значи не са завършили бе г-жо "кмет"...

Като завършат ще се нивелира морето от кривонаредени плочки ли? Ще нарежете наново микропавенцата около трамвайните линии да следват някаква адекватна линия? Ще изкъртите запълнените с бетон триъгълни дупки между границата на растерите, за да ги запълните с павета ли?

Не били завършени. Главата Ви не е завършена! Откъде черпите тая наглост Вие, Крусев и компания вече не разбирам. От Плутон с мижане си личи, че не става дума за недовършено, а за калпаво свършено, Вие пак едно си баете. Като завършат ще Ви питам като не са оправени дефектите...

Срам! Срам и позор! Подавайте си оставката и се махайте най-накрая. Една улица не може да се ремонтира в тоя град без да се изложите като кифладжии, тръгнали обяснения да дават кой бил произвел релсите..."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София