Георги Георгиев разкритикува съветник на Терзиев за колите на софиянци

8963
Георги Георгиев разкритикува съветник на Терзиев за колите на софиянци
Снимка: БГНЕС

Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС разкритикува новоназначеният съветник на кмета на София Васил Терзиев арх. Любо Георгиев, става ясно от "Фейсбук". 

Настръхнала му е косата

"Една кола на семейство не ви ли стига?", уважаеми софиянци? Това ни пита назначеният за съветник на кмета Терзиев и бъдещ зам.-кмет на София арх. Любо Георгиев", твърди Георгиев.

Георгиев твърди още, че е чул това в ефира на БНТ и му е настръхнала косата.

Той посочи, че архитектът е бил служител на Йорданка Фандъкова и е изхарчил няколко стотин хиляди лева за писане на визии и стратегии, от общината са му направили ревизия на харчовете и той е напуснал обиден. ОЩЕ: Георги Георгиев: Кметът носи пряка отговорност за безредиците

Няма все още такова предложение

Междувременно арх. Любо Георгиев обърна внимание в ефира на БНТ, че идеята е по-скоро принципна позиция и че нищо не е предложено. "Трябва да мислим как да намалим колите в града. Никой в момента, нито аз, нито който и да е, е предожил нещо конкретно. Както винаги, когато сме правили някакво предложение, то ще е публично и ще бъде подложено на обществено обсъждане“, каза арх. Георгиев.

Имотите и собствеността в София

"София и общината "въобще" не разполагат с апартаментите на хората, били те и празни, неотдадени под наем. С тях разполагат собствениците им. И никой друг - поне според действащата Конституция", напомни Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС в поста си в социалната мрежа. 

Думите му бяха във връзка с казаното от арх.Георгиев, че общината може да бъде медиатор при отдаването под наем на имотите в столицата. 

„Никога не съм казвал, че някой трябва да взима на някого имота", уточни арх. Георгиев пред националната телевизия за имотите на хората. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com