Карлос Контрера: С едно изречение Васил Терзиев доказа пълната си некомпетентност

5211
Карлос Контрера: С едно изречение Васил Терзиев доказа пълната си некомпетентност
Снимка: БГНЕС

"Ниска правна грамотност, пълна административна неопитност и тотално непознаване на правната рамка за местната власт и местното самоуправление демонстрира кандидатът на Добрите сили (ДС) Васил Терзиев". Тази тежка критика към избора на ПП-ДБ и "Спаси София" за кмет на столицата отправи един от неговите опоненти - кандидатът на ВМРО Карлос Контрера.

Причината - думите на Терзиев: "Предпочитаме софиянци да ни подкрепят още на първи тур и да имаме една седмица, в която да работим по бюджета, вместо да отиваме на балотаж". Според Контрера това изречение е достатъчно, "за да лъсне цялото дилетанство на въпросния кандидат и липсата на елементарни познания кое е законно, кое възможно и как функционира общината".

Още: Заради ремонти в София: Васил Терзиев и депутати от ПП-ДБ внесоха сигнал в Европейската прокуратура

Три обяснения къде Терзиев греши

"Първо - ужасна административна неграмотност, защото докато последният селски кмет не бъде избран, нито кметът на общината, нито общинските съветници, нито кметовете на райони могат да положат клетва. Просто изборите приключват с обявяването на резултатите и избраните и едва след това може да се пристъпи към свикване на заседание за полагане на клетва. Някой полуграмотен от щаба на Терзиев да му обясни как функционира изборният процес, за да не говори глупости", пише Контрера във Facebook.

"Второ - по бюджета Терзиев може да работи от вкъщи, дори да не бъде избран, защото от години докладите са публични и стоят на страницата на Столична община и Столичен общински съвет. Друг е въпросът дали Терзиев ги е чел. Дълбоко се съмнявам", добавя кандидатът на ВМРО за кмет на София.

Снимка: БГНЕС

Още: Карлос Контрера, ВМРО: Фокусът ни е върху кварталите и крайградските зони

"Трето - по какъв точно бюджет ще работи другарят милионер Терзиев, след като няма приет държавен бюджет? Отново пример за тотално непознаване на закона. Тотално непознаване на материята с общинските финанси - по какъв бюджет общински точно ще работи Терзиев, след като няма приети стойности за държавно делегираните дейности, капиталовите разходи от държавата? Това представлява почти 50 на сто от бюджета на Столична община", обяснява Контрера.

"С едно изречение Терзиев доказва пълната си и всеобхватна некомпетентност. С едно изречение Терзиев показва как смята да управлява - слепешката, на принципа проба-грешка и ако мине номерът. И най-добре е след втори тур Васил Терзиев да остане да си седи вкъщи и да не припарва до Столична община", пише още той.

Още: "Медиана": 20 000 гласа разделят Терзиев, Григорова и Хекимян

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com