Мая Манолова смята, че "Топлофикация София" нарочно заблуждава

3686
Мая Манолова смята, че "Топлофикация София" нарочно заблуждава
Снимка: Thinkstock

Очевидно има някаква игра с "тези 48 часа". Компенсацията, която предлага "Топлофикация", е да не ни прибере парите за времето, в което сме студували, вместо да ни компенсират за студуването. Това заяви омбудсманът Мая Манолова във връзка с проблемите с топлоподаването в София. По закон можеш да подадеш жалба за неизпълнена услуга и да искаш компенсация, ако неизпълнението е над 48 поредни часа, като при колебания в топлоподаването, а не прекъсване, всъщност жалбата вероятно няма да бъде уважена.

На директен въпрос дали може да търсим компенсация, омбудсманът подчерта, че който е нямал повече от 48 часа топла вода и/или парно, може да подава жалба. По думите на Манолова пред Нова телевизия няма как да подадеш жалба по електронен път, защото виртуалното деловодство на дружеството не работело – затова трябвало да се прави в хартиен вариант, до централата на "Топлофикация София". Би следвало да има комисия към КЗК за решаване на такива спорове извън съда, но според мен тя не действа, добави омбудсманът.

Авария остави без топло три квартала на София

Поради авария на главен топлопровод е спряно топлоподаването към ж.к. „Младост“ - 1, 1А, 2, 3 и 4, кв. „Студентски гр...

Манолова смята, че столичани можеха да влязат в положението на "Топлофикация София", ако имаше адекватно обяснение. Ако изпълнителният директор беше казал, че има проблем, какъв е и че ще има възстановяване в определени срокове, както и че ще има компенсация, щеше да е различно, беше тезата на омбудсмана.

През миналата година са ремонтирани 1,4 километра тръби – съгласно бизнес плана на "Топлофикация София". При 1000 километра тръби ще им трябват 1000 години са ремонтират, каза Манолова.

От "Топлофикация": Има колебания в топлоподаването

Топлоподаване има към всички софийски квартали. При част от тях обаче – "Младост" и "Студентски град", има нарушения в топлоподаването. Има обаче и проблеми с топлата вода и парното в "Люлин" 4 и 5, но това било заради нова авария. Това заяви инж. Боян Паунов, отговорник за топлоподаването в "Топлофикация София", който предположи, че до 9:00 – 10:00 часа днес (8 февруари) в "Люлин" няма да има проблеми.

Шефът на "Топлофикация Перник" по темата компенсация: Как я разбирате тази компенсация?

Преди 1 час топлината на водата по тръбите достигна около 70 градуса, от около 21:00 часа вчера (8 януари). Това заяви директорът на "Т...

По думите на Паунов пред БНТ "при всяко възстановяване на авария се появяват нови пробиви". Той обясни, че на 3 февруари вечерта токов удар засяга помпената станция в Лозенец, заради което се появява проблем в помпите и започват да се образуват локални пробиви. Инженерът добави, че спиране на топлоподаването всъщност имало само към ж.к. "Слатина", но тази нощ то било възстановено. За ж.к. "Младост" обяснението е, че е на най-високото място спрямо ТЕЦ "Изток" и заради нарушената хидравлика има проблеми, особено в отделни сгради.

Боян Паунов обеща и, че няма да има начисление на топло за времето, в което е имало трудности. На въпрос на Нова телевизия дали "Топлофикация София" лъже с информацията откога и колко време няма топлоподаване, за да не може да се завеждат искове, Паунов отговори, че няма лъжа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com