Протест срещу събирането на пари за лицензи от такситата в София

8936
Протест срещу събирането на пари за лицензи от такситата в София
Снимка: БГНЕС

Протест срещу Столична общинска администрация пред министъра на транспорта Ивайло Московски отправи партията на Светльо Витков "Глас Народен". Причината - според партията на Витков "Общинска администрация" събира пари за едногодишни лицензи на такситата, след като по закон вече трябва да има само тригодишни лицензи.

Със специално писмо "Глас Народен" сезира не само Московски, но и при Омбудсмана относно неспазването от страна на Общинския съвет към Столична община на Закона изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози.

Такси в цветовете на българското знаме превзема Чикаго

Такси в бяло, зелено и червено вече обхожда улиците на Чикаго. Автор на идеята е наш сънародник – Милен Семерджиев. Семерджиев к...

На 9 юли 2014 г. в Закона за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози е записано, че разрешенията на превозвачите се издават за срок от три години, а не както до този момент – за 12 месеца. Общинската администрация обаче отказва да се съобрази с този текст и продължава да събира такси за едногодишен лиценз на таксиметровите услуги.

С тези си действия Столичен общински съвет ощетява бюджета на стотици и хиляди семейства от столицата, като продължава да издава разрешителни удостоверения за извършваните услуги за превоз за срок от 12 месеца, по силата на предходно свое Решение № 591 по Протокол № 35 от 16.12.2004г., където чл.5, ал.1, гласи: "На класираните автомобили се издава разрешение за таксиметров превоз на пътници със срок на валидност 12 месеца".

От "Глас Народен" са категорични, че чрез подзаконов акт на Общинския съвет се нарушават императивни норми на материалния закон, което е за сметка на хората. "Безцеремонно и по свой почин с неясни критерии и мотиви столичната администрация определи и синя и зелена зона, което се разви като генератор за корупционни практики и злоупотреби, пак за сметка на всички нас, хората които плащаме", се казва още в писмото.

 

Uber се похвали: Вече обслужаваме в София

От днес услугите на спорната транспортна услуга Uber са достъпни и за София. Това става ясно от информация на сайта на компанията. Как...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София