Първи турнир по ускорен шахмат за деца ще се проведе в София

5501
Първи турнир по ускорен шахмат за деца ще се проведе в София
Снимка: Pixabay

Първи турнир по ускорен шахмат за деца „Купа „Евро София“ ще се проведе на 25 март 2017 година. Организатори на турнира са Шахматен клуб „Шах XXI“, Шахматен клуб „НСА“ и БФШахмат. Турнирът е с начален час 9:30 часа и всички деца, желаещи да вземат участие, могат да се запишат и на място в конферентната зала на Бизнес център „Еврохолд“ на бул. Христофор Колумб 43 в град София.

Турнирът ще се проведе в 7 кръга по швейцарската система и е разделен на два под-турнира: Турнир „А“ за деца до 14 години и Турнир „Б“ за деца до 10 години.

13-годишна стана най-младата ни шампионка по шах при жените

В Плевен се проведе 66-ия Индивидуален шампионат по класически шах за жени. Бургаската състезателка на Клуб по шахмат "Бургас 64" Нургю...

Турнирът има за цел да популяризира шахматната игра сред подрастващите, като игра която дава възможност за развитие на логическото мислене, дисциплината и концентрацията. Шахматът като спорт, в който ръка си подават мисълта и съобразителността, импровизацията и въображението, решителността и творчеството. Шахматът като спорт и като игра, като завладяващ и занимателен процес.

Организаторите са подсигурили награди и лакомства за всички участници, много изненади и торта за малчуганите. За победителите ще има купи, медали, грамоти и много предметни награди. Организирана е и томбола, която да зарадва и децата, и родителите им.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София