X
 
 

Ремонтът на "Граф Игнатиев" ще се проточи с най-малко 86 дни

1994 16
photo of Ремонтът на "Граф Игнатиев" ще се проточи с най-малко 86 дни
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов
С минимум 86 дни ще се удължи ремонтът на "Граф Игнатиев", за който столичани отдавна се примириха, че няма обозрим край.

Срокът на договора, който беше сключен през май миналата година, е 300 дни, обясняват от общината в отговор на въпроси на в. "Сега". Това означава, че работата по улицата трябваше да е приключила на 4 март. Фирмата обаче е поискала да се признаят 110 дни за неработни заради лошо време - поройни дъждове през миналото лято и минусови температури през зимния период. От поисканите дни до момента строителният надзор е признал 86 дни за неработни. Календарът показва, че най-рано ремонтът ще е приключил на 29 май. На сайта на общината в момента като краен срок за приключването на ремонта е записано 12 часа на 1 май. От „Московска” 33 обаче нито потвърждават тази дата, нито посочват нова.

Ремонтът пред "Св. Седмочисленици" изглежда върви под вода, а не по вода (СНИМКА)

Как точно изглежда (не)ремонтираната градинка при църквата "Св. Седмочисленици" в София? Две снимки много ясно показаха какво се случва...

Срокът за приключване на ремонта и признатите дни с тежки метеорологични условия е от значение, защото според договора при забавяне на строителството „Джи Пи Груп” дължи 1 на сто от стойността му за всеки просрочен ден, но не повече от 20% от общата стойност, която е почти 24 200 000 лв. с ДДС. Записано е също, че при забавяне на строителството с повече от 20 дни Столичната община има право да прекрати контракта без предизвестие.

В. "Сега" е задал на общината и поредица въпроси кой ще плати за експериментите с перките и надгробната плоча, които не бяха одобрени и се подменят. Ясен отговор обаче от "Московска" не дават. "Гранитните ограничители не са актувани до момента, затова към момента не можем да кажем цената им. Столичната община няма да плаща за техния монтаж и демонтаж. Това ще е за сметка на изпълнителя. След демонтажа гранитните ограничители ще бъдат използвани по предназначение на места, които ще бъдат посочени от компетентните специалисти", обясняват от екипа на Йорданка Фандъкова. Оттам уверяват и че няма да плащат за водната стена, защото "тя е за сметка на изпълнителя на обекта".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Атанасия 11 Атанасия преди 4 месеца Профил на трол?
  Ремонта на Графа върви според мен доста добре ще стане ! Просто има неща за довършване и затова срокът малко ще е отдължен надяваме се да преключи преди казаното от медиите 86 дни .. а дори и толкова да са поне ще стане един път !
 • Нино Попов 10 Нино Попов преди 4 месеца Профил на трол?
  Когато има нужда от допълнително време трябва да се осигури на дадената фирма за да се получат нещата като хората ! Спрете да опреквате всичко и всеки срамно е ..
 • Анонимен 9 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Не е лошо ремонта на графа има още малко поправки но все пак е голям ремонт хората ще си го оправят нещата има голямаа разлика от преди все пак
 • Галин 8 Галин преди 4 месеца Профил на трол?
  Имат довършителни работи точно така времето което ще отнеме е по - малко от описаното ;) Така ,че бъдете спокойни фирмата ще си свърши работата качествено !
 • Nikol 7 Nikol преди 4 месеца Профил на трол?
  Абе то е цяло чудо само плюем намираме нередности .. но не е правилно ... Това ,че ще отнеме още малко време за да е напълно готов ремонта не е най - големият проблем в държавата ! Поне ще е ново и красиво ;)
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Ремонта е почти завършен! Няма смисъл от толкова много драми!
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Я се осъзнайте малко.. тва да не е като да боядисате стаята у вас... Тук става въпрос за сериозен ремонт! Нормално е да се проточи малко по дълго..
 • Карло 4 Карло преди 4 месеца Профил на трол?
  Ремонта ще продължи толкова колкото е нужно! Кво ни занимавате през ден с тая улица?
 • Коко 3 Коко преди 4 месеца Профил на трол?
  Относно всички, които изказват мнение за фирмата Джи Пи Груп, мога смело да кажа, че хората си свършиха много добра работа покрай този ремонт. Да, ще има корекции, както е видно, но те са по-скоро козметични, а не мащабни, каквито се изкарва в медийното пространство. Центърът на София придоби съвсем различен вид в сравнение с преди
 • Косьо 2 Косьо преди 4 месеца Профил на трол?
  На критики сме царе, но защо ние не се хванем да свършим нещо? Това е огромно пространство, нека да не се забравя, а и наистина работата, която е свършена до момента не е никак лоша, напротив!
Нагоре