СОС ще се занимава само с лицензите на такситата, отложи темата с билетчето

1394
СОС ще се занимава само с лицензите на такситата, отложи темата с билетчето
Снимка: БГНЕС

На заседание днес (31 март) Столичният общински съвет ще разгледа и гласува доклад, свързан с измененията в реда и условията за издаване на разрешения за таксиметров превоз на пътници на територията на Столична община, внесен от зам.-кмета Любомир Христов, предава БГНЕС.

Досега таксиметровите шофьори в София получаваха разрешение за шофиране в рамките на една година, а от тази година този срок се увеличава на три години, както е навсякъде в страната. Едногодишното разрешение се получаваше след последните промени в наредбата за събиране на местни данъци и такси от 2008 г. Според доклада на Христов новият тригодишен период ще наложи по-засилена контролна дейност от страна на общината.

Таксиметровите шофьори се заканват да блокират София на 1 април

Ако всеки автомобил е лиценз на превозвач, тогава трябва 7000 превозвачи да има в София. Може ли един автомобил да организира диспечерс...

На заседанието няма да бъде разгледана точката, свързана с повишаването на цената на билетчето за градския транспорт от 1.00 на 1.60 лв., което беше предложено от Центъра за градска мобилност, тъй като все още това предложение не е гласувано от общинските комисии.

С предложението си да вдигне цената на билетчето с 60% от Центъра за градска мобилност разгневи общинските съветници, които недоумяваха как може да се предлага на обществото нещо, което не е обсъдено по комисии в общината и не е гласувано от Столичния общински съвет.

Отзвук от идеята на ЦГМ имаше и сред жителите на столицата, които са организирали протест на 1 април от 18:30 часа пред сградата на Столичната общината на "Московска". Протестът се организира във Facebook, където има специална страница: "Срещу увеличаването на цената на билетите за градски транспорт в София". Обяснението за вдигането на цената на билетчетата е, че в цяла Европа цените на билетите за еднократно пътуване са най-високи. Всички останали варианти за комбинирани билети са по-евтини, а най-ниска е цената на абонаментните карти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София