"Спаси София" показа още един некачествен ремонт в центъра на столицата

3044
"Спаси София" показа още един некачествен ремонт в центъра на столицата
Снимка: Спаси София/ Facebook

Неправителствената организация "Спаси София" разпространи снимки от наскоро приключилия ремонт на ул. "Козлодуй" в центъра на София, от които личи некачественото изпълнение.

Неравни тротоари, нов асфалт, свършващ в нищото, криви шахти и бордюри са част от заснетите проблеми. Още в началото на миналия месец организацията сигнализира, че ремонтът се изпълнява некачествено, като под трамвайното трасе не се полага шумоизолация. Скоро след това в опит да обясни, че се използват доказани методи, директорът на "Столичен електротранспорт" Евгений Ганчев призна, че при ремонта е работено по технология, която се използва от близо 15 години.

Булевард "Македония" - може ли да изглежда по европейски? (СНИМКИ)

Идеята на неправителствената организация „Спаси София“ за различен, зелен изглед на бул. „Македония“ в София ве...

"Преди време показвахме използваната в София технология за строителство на трамваен път на водещи фирми в сферата на строителството на трамвайна инфраструктура и те не можаха да я разпознаят", заявяват днес от "Спаси София". Според организацията ремонтът, който струва 2.5 млн. лв., е "поредно доказателство за пълната безотговорност и липса на управленски капацитет в Столичната община, а показаното на снимките е възмутително и обидно".

"Г-жо Йорданка Фандъкова, докога Вие и останалите отговорни лица в Столичната община ще сте безсилни пред кражбите на нашите данъци (този път "само" 2.5 милиона лева)? На още колко подобни случаи на явно пилеене на обществени пари трябва да станем свидетели, за да се вземат най-накрая решителни мерки? Каква е целта на Вашите "проверки" по ремонтиращите се обекти, ако въпреки тях не можете да гарантирате, че те ще отговарят на поне минимални стандарти за качество и естетика", пита организацията.

Столичани спечелиха, връщат трамвай №6

Една от големите битки на гражданското общество в София е спечелена. На среща межу г-жа Йорданка Фандъкова и екипът на гражданската орг...

"Спаси София" призовава да бъде наложена максималната възможна глоба на фирмата - изпълнител на ремонта на ул. "Козлодуй", а проблемните участъци да бъдат изцяло реконструирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София