Съветници събират пари да платят глоба на арх. Здравков, защото спира грандомански небостъргач

17514
Съветници събират пари да платят глоба на арх. Здравков, защото спира грандомански небостъргач
Снимка: БГНЕС

Столичните общински съветници ще събират пари, за да платят глобата от 13 000 лв., наложени от ВАС на главния архитект на София Здравко Здравков.

Припомняме, че причината за глобата е градинка на ъгъла на бул. "България" и бул. "Петко Тодоров" в столичния кв. "Стрелбище". Става въпрос за опита на строителната фирма НИКМИ, в която съдружници са Милчо Благоев и Николай Козанов, да постоят 43-44-етажна сграда. Това инвестиционно намерение предизвика няколко бурни протеста на жителите на квартал "Стрелбище", а НИКМИ отговори, като загради имота, където иска да строи и разруши минаваща през него улица-изход от квартала, твърдейки, че тя е незаконна, защото липсва в кадастъра.

Инициативата на съветниците е стартирана от председателя на СОС Елен Герджиков. Според него с отказа си да изпълни съдебното решение главният архитект е изпълнявал решението на СОС, с което се прекратява производството по одобряване на ПУП за имота, който по ОУП е отреден за озеленяване.

Съдът защити НИКМИ и остави оградата им около имот за небостъргач, за който още не се допуска дело за незаконна заменка

Върховният административен съд (ВАС) окончателно застана на страната на строителната фирма НИКМИ и позволи издигнатата от компанията ог...

"Аз лично като общински съветник и цялата Политическа група 5 заставаме зад главния архитект Здравко Здравков. Още повече, че това е решение на СОС срещу решението на съда, което ние смятаме, че е неправомерно. Категорично се присъединяваме, даже бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка", заяви общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София