Тормоз и побой в столичния автобус 310

42533
Тормоз и побой в столичния автобус 310
Снимка: БГНЕС

Сигнал за група от двадесетина цигани, тормозещи хора по линията на автобус 310 в София, е бил получен в МВР. От полицията потвърждават, че са задържани 16 души.

Крайно неприятната случка се е разиграла към 22:00 часа снощи. Тогава агресивните цигани, сред които е имало много малолетни, се качили на спирка „Орион” в „Люлин”. Последвал и истински екшън – хулиганите започнали да блъскат и обиждат на ред пътуващите жени, деца и възрастни хора. Двама младежи - на 24 и 21 години опитали да защитят хората, при което циганите се нахвърлили срещу тях и им нанесли жесток побой, пише "Национален репортер". По-младият мъж е постъпил в болница, но за щастие бързо е бил пуснат в домашно лечение.

Ромите масово не се самоопределят като такива

Ромите в страната масово не се самоидентифицират като такива и се представят от други етноси. Това днес във Варна националният координа...

„Беше жестоко. Завлякоха момчетата на колелото на рейса, събориха едното на пода и започнаха да скачат по главата и тялото му. Катереха се по дръжките и скачаха отгоре му“, разказва свидетел на случката пред "Форумнюз". По думите й е настъпил голям хаос, а шофьорът им отворил вратите да излязат, за да не изпочупят рейса.

„Тази компания се качва редовно в рейса от месец насам. Имаме подадени сигнали в полицията и градския транспорт, но никой не им обръща внимание. Обикновено трима седят при шофьора на седалките, а други обикалят между хората и оглеждат кой какво носи. Дори се опитаха да ме последват, когато слязох от рейса преди седмица, но успях да се изплъзна”, споделя младо момиче, също свидетел на жестокия побой.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София