Ученици от Елин Пелин посетиха храмовете за Въведение Богородично

1704
Ученици от Елин Пелин посетиха храмовете за Въведение Богородично
Снимка: Община Елин Пелин

На християнския празник Въведение Богородично, който отбелязваме на 21 ноември, много деца и ученици от община Елин Пелин посетиха храмовете в техните населени места за Деня на християнското семейство и научиха повече за християнските традиции.

В гр. Елин Пелин отец Иван Плещов посрещна голяма група любопитни деца и ученици от общинските училища НУ "Христо Ботев" и СУ "Васил Левски" и двете детски градини в града - ДГ "Радост" u ДГ "Здравец" в православния храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец". Отец Плещов проведе беседа с децата за значението на празника Въведение Богородично и историята на малката Мария, въведена в храма от своите родители Йоаким и Ана. Част от възпитаниците на ДГ "Радост" поздравиха останалите деца с тематични стихове, а няколко от учениците се изявиха в храма и изпяха тропар на Св. Иван Рилски.

На 21 ноември - Деня на християнското семейство и на православната християнска младеж учениците от НУ "Отец Паисий" и ОУ "Стефан Стефанов", с. /гара/ Елин Пелин посетиха храма "Св. Св. Равноапастоли Константин и Елена", където ги посрещна отец Серафим. Той ги запозна с църквата и подробно им разказа за историята на празника, който отбелязваме на този ден. Децата от детска градина "Пчелица", с. Мусачево и учениците от ОУ "Иван Вазов" посетиха храм "Свети Георги Победоносец" в село Мусачево. Отец Серафим разказа на децата от селото за празника Въведение Богородично.

В село Равно поле учениците от ОУ "Христо Ботев" посетиха храм "Св. Троица", с. Равно поле. Отец Иван разказа на децата за празника Въведение Богородично, който отбелязваме на 21 ноември. Децата от подготвителна група "Звездичка" към ДГ "Славейче", с. Лесново посетиха православния храм “Св. Архангел Михаил“ в село Лесново, по случай празника Въведение Богородично и Деня на християнското семейство.

На празника, честван от Светата Православна църква, учениците от ОУ "Отец Паисий", с. Габра посетиха църквата "Възнесение Христово" в село Габра.

Децата получиха един символичен урок по християнство и разбраха колко важно е да бъдат добри, да уважават своите родители, учители и всички хора около тях. Възпитанието на подрастващите - децата и учениците в християнски добродетели и общочовешки ценности е гаранция за израстването им като личности и предполага добър житейски старт, а ползата за обществото е неоценима.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Започва строителството на нов паркинг на летище София

Борис Бонев: Гаражи под НДК с 400 паркоместа стоят неизползваеми

Демонтажът продължава: Премахват опасни плочи от МОЧА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София