Улица "Граф Игнатиев" се руши, а общината не изисква изпълнителят да отстрани проблемите

3211
Улица "Граф Игнатиев" се руши, а общината не изисква изпълнителят да отстрани проблемите
Снимка: Actualno.com

Една от най-дълго и скъпо ремонтираните улици в София - централната "Граф Игнатиев", се руши и на места настилката вече дори се разпада, въпреки че само преди 4 г. в нея бяха вложени близо 25 млн. лева. Участъците с трафик на коли са в плачевно състояние и така е от дълго време, въпреки че някои места бяха затваряни няколко пъти за добре известния "ремонт на ремонта". Дупките и пропадналите места по "Граф Игнатиев" продължават да стоят, макар че Зона 2 е в гаранция, поради което изпълнителят "Джи Пи Груп" може да бъде призоваван безплатно да поправя зле свършената работа, докато нещата най-после се получат, пише в. "Сега".

Най-трагично е положението на кръстовищата, където "Графа" се пресича с други улици - например пресечката със "Солунска", а и там, където има автомобилно движение - пред сградата на бившата банка КТБ и т.н. Другата ахилесова пета е трамвайното трасе и настилките около него. Комичното е, че именно тези места вече бяха обект на корекции по заръка на Столична община.

МРРБ ще проверява ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ около полунощ

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще направи проверка на качеството на строително-ремонтните работи по ул. &b...

След повече от година ремонт и неколкократно отлагане на в края на май 2019 г. кметът Йорданка Фандъкова обяви мащабната реконструкция на Зона 2 за приключена. Още при приемането на обекта тя призна, че на 15 дка от общо обновени 40 дка е констатирана некачествена работа, но поясни, че заради "няколко криви плочки" ново затваряне на "Графа" повече няма да има. Така общината спести на "Джи Пи Груп" санкция за забавяне на срока на предаване на обекта, която можеше да е в размер на 5 на сто от общата стойност на договора. От "Московска" 33 се похвалиха, че гаранционният период на Зона 2 е 8 г. и че фирмата ще бъде викана да ремонтира ремонтираното колкото пъти се наложи.

Скоро след рязането на лентата обаче по "Графа" започнаха да се появяват още дефекти. Две седмици след това настилката между трамвайните релси се надигна и се наложи движението на градския транспорт да бъде спряно. Още при първите дъждове пък се видя, че градинката около църквата "Св. Седмочисленици" се наводнява много сериозно. През пролетта на 2020 г. дойде и първият по-сериозен ремонт на ремонта на "Графа", когато за няколко дни бе затворено кръстовището с ул. "Цар Иван Шишман". Ново поправяне имаше през пролетта на 2022 г., когато отново работници и техника се появиха и на това, и на други кръстовища по "Графа". Напук на всичко обаче скоро в същите зони пак се появиха дупки и пропадания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София