В с. Равно поле официално откриха реновиран физкултурен салон

2675
В с. Равно поле официално откриха реновиран физкултурен салон
Снимка: Община Елин Пелин

На 14 март 2023 г. от 14:00 ч. се състоя официалното откриване на реновирания физкултурен салон на ОУ "Христо Ботев" в с. Равно поле. На събитието присъстваха кметът на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов, зам.-кметът с ресор "Образование, хуманитарни и социални дейности" г-жа Райничка Николова, кметът на с. Равно поле г-н Григор Господинов, директорът на ОУ "Христо Ботев" г-жа Валентина Вранчева, ученици от с. Равно поле, експерти от общинската администрация в отдел "ОХСД", както и спортисти от бадминтон клуб "Ракет Спийд". Отец Пламен Мишев извърши водосвет с молебен при откриването на обновения спортен салон в двора на равнополското училище.

Модерен физкултурен салон изграждат в Благоевград

Символична първа копка за изграждане на нов, модерен физкултурен салон кам Национална хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" на...

В галерията от снимки може да видите какво беше състоянието на спортния салон в село Равно поле, като последният ремонт на сградата е бил през далечната 1998 г. От днес учениците в ОУ "Христо Ботев" в с. Равно поле ще имат отлични условия за провеждане на часовете по физическо възпитание и спорт, а спортистите една нова база за развитите на масовия спорт и спорта за високи постижения в община Елин Пелин.

След учебния процес на основното училище, в залата ще се провеждат тренировки по бадминтон за деца от цялата община. Бадминтон клуб "Ракет Спийд" има регистриран клон в община Елин Пелин от 2022 г., като само за една година дейност повече от 40 деца вече са част от групата на клуба. Състезателите по бадминтон ще развиват редовен тренировъчен процес в спортния салон, ще печелят още медали от клубни и национални турнири, като младите таланти в различните възрастови групи от общината ще взимат сериозно участие във всички държавни първенства през 2023 година от държавния спортен календар.

Ръководителят на клуба г-н Гергин Ангелов изказа своите искрени благодарности към Община Елин Пелин и лично към кмета г-н Ивайло Симеонов за огромната подкрепа и съдействие, благодарение на които дългоочакваната мечта за клуба за собствена тренировъчна зала се превърна в реалност.

Община Бургас спечели проект за цялостен ремонт на физкултурен салон

Община Бургас спечели проект за цялостен ремонт на физкултурния салон на ОУ „Братя Миладинови“ по програмата за обновяване ...

Топ състезателят на Бадминтон клуб "Ракет Спийд", който е трикратен шампион на България за 2023 г., спортист в топ 100 в световната ранглиста и първа ракета на България в националния отбор на мъже - Даниел Николов, заедно с дългогодишния състезател Марин Маринов, демонстрираха разигравания в бадминтона на високо ниво пред присъстващите и показаха защо това е най-бързия спорт в света. Спортният салон в с. Равно поле ще бъде един от основните тренировъчни центрове на клуба, в който ще се набират нови групи за начинаещи деца от селото, които могат да бъдат следващите големи шампиони на България като Даниел Николов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Обратно изкупуване на терени в Южния парк: Повече светлина върху картината

Модерно осветление планират за 14 столични района

Терзиев отвърна на ГЕРБ за имотите в Южния парк: Предложенията са на районните кметове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com