Заводът за отпадъци в София е готов на 95%

11435
Заводът за отпадъци в София е готов на 95%

Строителството на завода за механично-биологично третиране на битови отпадъци в "Садината" върви в срок. Това стана ясно след посещението на генералния директор на дирекция "Регионална и градска политика" в Европейската комисия Валтер Дефа и кмета на София Йорданка Фандъкова на площадката на завода.

Над 95% от строителните работи и от доставката и монтажа на оборудването са изпълнени. Едновременно с изграждането на петте сгради от завода се доставя и оборудването за всички подобекти, съобщават от Столична община.

Фандъкова плаши със солени глоби строителя на завода за боклука

Започна строежът на Завода за механично-биологично обработване край село Яна. Съоръжението трябва да заработи през август следващата го...

Единичните проби, които започнаха през април месец, ще приключат до края на юли.

"Това е един образцов проект както за гражданите на София, така и за европейската кохезионна политика. Това е показателен проект за най-модерните технологии за обработване на отпадъци в Европа", каза Валтер Дефа.

На посещението присъстваха и главният секретар на дирекция "Регионална и градска политика" Марк Онида, министърът на туризма Николина Ангелкова, заместник-кметът на София Мария Бояджийска, заместник-председателя на Столичния общински съвет Николай Стойнев, инженерът и изпълнителят на обекта.

Заводът за механично-биологично третиране (МБТ) на отпадъци, с производство на RDF - гориво на площадка "Садината" е втората фаза на проекта "Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община". По проекта са изградени ново депо, инсталации за зелени и био отпадъци, от които се произвежда електричество и компост. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Околна среда 2007-2013г." с 84% безвъзмездно финансиране.

До края на лятото трябва да е готов заводът за преработка на отпадъци на София

Очаквам до края на лятото заводът преработка на отпадъците да бъде завършен и да започне неговата пробна експлоатация. Това заяви пред...

В началото на май Йорданка Фъндъкова заяви, че очаква до края на лятото заводът за преработка на отпадъци да бъде готов. Тогава тя обяви, че над 70% от всички общи дейности вече са изпълнени и проекта почти е завършен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com