Завърши ремонтът на бул. "Кръстю Пастухов" в "Дружба"

22679
Завърши ремонтът на бул. "Кръстю Пастухов" в "Дружба"
Снимка: БГНЕС

 

Имаме още задачи в ж.к. „Дружба”, с които продължаваме. Започва изграждането на участъка от ул. „Обиколна”, който е включен в проекта за метрото. Това каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова днес. Тя присъства на пускането в експлоатация на бул. „Кръстьо Пастухов” по проект за разширение на метрото в София, етап 3, Лот 1 участък: бул. „Цариградско шосе” (МC19) – ж.к. Дружба – Летище (МС23) по Оперативна програма „Транспорт”, предаде агенция „Фокус”.

Завърши ремонтът на бул. "Кръстьо Пастухов", автобусната  линия "604" ще бъде пусната по него в близките дни, обяви Фандъкова на откриването, цитирана от БТА.

Фандъкова: Очаквам от 1 юли да се движат новите трамваи по бул. "България"

Очаквам от 1 юли да се движат новите трамваи по бул. „България”. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по ...

Реконструкцията на булеварда от кръстовището с ул. "Кап. Димитър Списаревски" до кръстовището с бул. "Искърско  шосе" е част от разширението на метрото от бул. "Цариградско шосе до летище "София", което се извършва по ОП "Транспорт". Ремонтирани са тротоарите, направени са нови алеи в близост до  езерото, както и нова светофарна уредба пешеходни пътеки, подновени са зелените площи. В рамките на проекта е ремонтирана и фасадата на Дома на културата "Искър".

„Следващата година, напролет, ще започнем участъка, който сме включили за изграждане - пробивът, който е много важен за квартала. Заложили сме го в инвестиционната програма на общината”, заяви Фандъкова.

Междувременно в район „Младост” продължава реконструкцията на бул. „Александър Малинов”. До началото на зимата се очаква да приключи реконструкцията на старата част на булеварда. Следващата година трябва да бъде изградена и новата част и това са общо 4,4 км нови булеварди заедно с изграждането на тези два участъка от метрото.

Снимка: Архив

Фандъкова: Все още няма пари за третия лъч на метрото

Средства за строителството на третия лъч на Софийското метро все още няма. Затова може да се забави и началото на изграждането му, коме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София