Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Драма на "Олимпико" и равенство между Лацио и Наполи

09 февруари 2013, 23:43 часа • 6145 прочитания

В дерби срещата от 24-ия кръг на Серия А третият във временното класиране в Италия "Лацио" и вторият "Наполи" завършиха при резултат 1:1, но в мач с цели четири греди и куп положения, който разпали кръвта на тифозите по цял свят.

Преди мача доста прогнози даваха предимство на „Наполи”, включително и тази на Actualno.com, но „Лацио” набързо ги опроверга, още повече, че лидерът на римляните Ернанес се върна изненадващо в титулярния състав, като играеше с шлем на главата заради тежкото комоцио от мача с „Ювентус” за Купата на Италия.

 „Орлите” почнаха с бесен натиск и още в 11-тата минута Серджо Флокари откри резултата. Това стана при образцова контраатака, която беше завършена с много точно центриране на Абдулай Конко, което беше овладяно на гърди от Флокари и той с левия крак от воле наказа Морган Де Санктис – 1:0.


В тези минути особено активен беше Антонио Кандрева, който на два пъти с много силни и точни удари от дистанция караше Де Санктис да спасява. „Наполи” пък бяха тотално шашнати от това начало на домакините и незнайно как се отърваха без повече попадения във вратата си през първата половина на първото полувреме.

Първият полушанс за „Наполи” беше в 27-та минута, но Сенад Лулич изби пред главата на връхлитащия Кавани. А шест минути по-късно Флокари с много красива тупалка извън наказателното поле натресе лявата греда на безпомощно замръзналия Де Санктис.

В 37-та минута Матадора най-после показа, че и „Наполи” е на терена. Тогава Кавани засече центриране отляво на Сунига и заби топката в горната греда, а кълбото тупна зад гърба на отчаяно скочилия Маркети, но пред голлинията.  В последната минута на полувремето пък Ернанес от пряк свободен удар добре завъртя топката над стената, но Де Санктис спаси със смел плонж.

Второто полувреме „Лацио” с подновени сили тръгна в атака и в 50-тата минута Джузепе Биава вкара гол след корнер, но беше в засада и попадението правилно не беше зачетено.

„Наполи” опита да се върне в мача, като Инлер стреля много опасно от дистанция с параболичен удар, но в аут. Постепенно и „Лацио” забави оборотите, което беше очаквано предвид много интензивното първо полувреме, но „Наполи” не намираха начин да създадат положения в сгъстената отбрана на „орлите”.

Петнадесет минути преди края Де Санктис направи безумна грешка с неразчетено излизане, но Кампаняро го покри и спря влизащата във вратата топка. В ответната атака Хамшик беше изведен под ъгъл в наказателното поле, но Маркети излезе навреме и го затвори.

В 84-тата минута Сенад Лулич излезе сам срещу Де Санктис, но избърза и отигра престъпно ситуацията. А две минути по-късно домакините вече съжаляваха горчиво, защото се потвърди поговорката "когато не вкарваш, ще ти вкарат". Първо Инлер стреля отново от дистанция, но Маркети изби с върха на пръстите си в горната греда и оттам в корнер. При ъгловия удар центрирането намери Уго Кампаняро, който с невероятно акробатично изпълнение закова топката в горния ляв ъгъл на вратата - 1:1.

Драмата обаче не беше свършила - в 90-тата минута Флокари с глава разтресе отново горната греда - четвърти удар в гредата в мача. Това се оказа и последната възможност в мача и двата отбора си стиснаха ръцете при равенство, от което най-щастлив е отборът на "Ювентус", който вече води с 5 точки пред "Наполи".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес