Драма на "Олимпико" и равенство между Лацио и Наполи

6163

В дерби срещата от 24-ия кръг на Серия А третият във временното класиране в Италия "Лацио" и вторият "Наполи" завършиха при резултат 1:1, но в мач с цели четири греди и куп положения, който разпали кръвта на тифозите по цял свят.

Преди мача доста прогнози даваха предимство на „Наполи”, включително и тази на Actualno.com, но „Лацио” набързо ги опроверга, още повече, че лидерът на римляните Ернанес се върна изненадващо в титулярния състав, като играеше с шлем на главата заради тежкото комоцио от мача с „Ювентус” за Купата на Италия.

Водачът за седмицата в "Лаком за гол" демонстрира инженерна точност

Нов месец, нов късмет – така най-спокойно може да се охарактеризира стартът в преследване на втората месечна награда във футболна...

 „Орлите” почнаха с бесен натиск и още в 11-тата минута Серджо Флокари откри резултата. Това стана при образцова контраатака, която беше завършена с много точно центриране на Абдулай Конко, което беше овладяно на гърди от Флокари и той с левия крак от воле наказа Морган Де Санктис – 1:0.


В тези минути особено активен беше Антонио Кандрева, който на два пъти с много силни и точни удари от дистанция караше Де Санктис да спасява. „Наполи” пък бяха тотално шашнати от това начало на домакините и незнайно как се отърваха без повече попадения във вратата си през първата половина на първото полувреме.

Първият полушанс за „Наполи” беше в 27-та минута, но Сенад Лулич изби пред главата на връхлитащия Кавани. А шест минути по-късно Флокари с много красива тупалка извън наказателното поле натресе лявата греда на безпомощно замръзналия Де Санктис.

В 37-та минута Матадора най-после показа, че и „Наполи” е на терена. Тогава Кавани засече центриране отляво на Сунига и заби топката в горната греда, а кълбото тупна зад гърба на отчаяно скочилия Маркети, но пред голлинията.  В последната минута на полувремето пък Ернанес от пряк свободен удар добре завъртя топката над стената, но Де Санктис спаси със смел плонж.

Лацио взе Луи Саха за заместник на Мирослав Клозе

Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" Луи Саха премина със свободен трансфер от сегашния си тим "Съндърланд" в италианския "Лацио". ...

Второто полувреме „Лацио” с подновени сили тръгна в атака и в 50-тата минута Джузепе Биава вкара гол след корнер, но беше в засада и попадението правилно не беше зачетено.

„Наполи” опита да се върне в мача, като Инлер стреля много опасно от дистанция с параболичен удар, но в аут. Постепенно и „Лацио” забави оборотите, което беше очаквано предвид много интензивното първо полувреме, но „Наполи” не намираха начин да създадат положения в сгъстената отбрана на „орлите”.

Петнадесет минути преди края Де Санктис направи безумна грешка с неразчетено излизане, но Кампаняро го покри и спря влизащата във вратата топка. В ответната атака Хамшик беше изведен под ъгъл в наказателното поле, но Маркети излезе навреме и го затвори.

В 84-тата минута Сенад Лулич излезе сам срещу Де Санктис, но избърза и отигра престъпно ситуацията. А две минути по-късно домакините вече съжаляваха горчиво, защото се потвърди поговорката "когато не вкарваш, ще ти вкарат". Първо Инлер стреля отново от дистанция, но Маркети изби с върха на пръстите си в горната греда и оттам в корнер. При ъгловия удар центрирането намери Уго Кампаняро, който с невероятно акробатично изпълнение закова топката в горния ляв ъгъл на вратата - 1:1.

Сървайвър - изпитанията пред Моуриньо нямат край

Здравейте, футболни маниаци. Събота е, а тази събота всъщност е неделя – защото от гледна точка на футбола този уикенд най-интере...

Драмата обаче не беше свършила - в 90-тата минута Флокари с глава разтресе отново горната греда - четвърти удар в гредата в мача. Това се оказа и последната възможност в мача и двата отбора си стиснаха ръцете при равенство, от което най-щастлив е отборът на "Ювентус", който вече води с 5 точки пред "Наполи".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com