Григор Димитров няма спирка, вече е на полуфинал в Брисбейн

13986
Григор Димитров няма спирка, вече е на полуфинал в Брисбейн

Григор Димитров продължава с великолепното си представяне на турнира в Брисбейн и след нова победа вече е на полуфинал в турнира - негов четвърти в кариерата му в турнир от календара на ATP. Този път българинът смаза австриеца Юрген Мелцер в два сета - 6:3, 6:2.

Мачът започна отлично за Димитров, който веднага проби и поведе с 2:0 гейма, но след това първият му сервис изчезна и Мелцер можеше да върне пробива на няколко пъти, включително при 5:3 и сервис за сета. За щастие Григор устоя на този натиск и се справи, въпреки че не играеше възможно най-добре в този отрязък на мача.

Григор Димитров сломи номер 13 в света

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на четвъртфинал на силния турнир в Брисбейн след като рано тази сутрин победи...

Вторият сет започна с три поредни гейма за сервиращите, но при 1:2 Димитров просто превключи на по-висока предавка и повече не даде гейм на Мелцер до края на мача. Впечатление в мача направи, че българинът вкара голямо количество ретури - всъщност той върна 47% от първия сервис на австриеца, който задържа ниво от 80% вкаран първи сервис в мача, но това изобщо не му помогна. Отделно Димитров наниза цели 17 аса за само 9 сервис гейма, т.е. почти по два аса на гейм, което подсказва колко унищожително беше превъзходство му.

Победата означава, че Григор взима 90 точки за ранглистата и може да се изкачи до номер 42 в света, ако, разбира се, това е последният му успех в турнира. Утре сутринта, обаче, нашето момче излиза срещу Маркос Багдатис, който спечели с 6:3, 6:4 срещу Жил Симон. Димитров вече е печелил срещу кипъреца - на клей в Мюнхен през 2011 година с 3:6, 7:6 (6), 6:2, но има и една загуба във втори кръг на "Уимбълдън" от него през миналата година, когато се отказа при резултат 5:7, 1:4 заради неразположение. Точният час на мача ще е ясен по-късно днес.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com