Григор Димитров с катастрофална загуба на старта в Сидни

21798
Григор Димитров с катастрофална загуба на старта в Сидни

В мач от първия кръг на турнира в Сидни първата ракета при мъжете ни Григор Димитров загуби тежко от номер 45 в света Фабио Фонини – 3:6, 1:6.

Първият сет започна със силна игра на Димитров, който поведе с 2:1 гейма и 40:0 при сервис на Фонини. Точно тогава обаче българинът необяснимо свали гарда и позволи на италианеца да си измъкне гейма – с комбинация от добри отигравания на Фонини и глупави грешки на Димитров.

Мъри: Григор го чака голямо бъдеще

Британецът Анди Мъри похвали Григор Димитров за упоритата съпротива, която българинът му оказа във финалната среща на турнира в Бризб...

Този пропуснат голям шанс се отрази на Димитров, който заигра нехайно и допусна пробив за 2:3 – от първи шанс след три непредизвикани грешки в гейма. До края на сета Фонини стабилизира играта си, а Димитров зареди грешка след грешка и италианецът проби за втори път сервиса а българина – за 6:3 гейма в първия сет.

Загубеният сет съвсем разби играта на Григор, който допусна пробив още в първия си гейм на втората част и изостана бързо с 0:3. В тези минути бекхендът на българина съвсем изчезна, грешките от форхенд също не липсваха, а Фонини умно играеше с много топспин и просто изчакваше пропуските на опонента.

Трагедията на Григор стана още по-голяма след втори пореден пробив за италианеца, отново дошъл, ей така, сякаш българинът го няма на корта. Фонини набързо спечели следващия гейм на нула и поведе с 5:0 гейма, което означаваше реална опасност от унизително 0:6 в пасив на Григор. Все пак Григор успя да задържи подаването си, след два аса, така че позорът да не е пълен, но това беше всичко от българина в мача.

Крайно безхаберната игра на Димитров подсказа, че той просто още не е готов за два силни турнира поред на ниво ATP. Отделно след изпуснатия първи сет българинът като че ли не искаше да се бори, а мислеше вече само за Australian Open.

Анди Мъри излъга и преподаде урок на Григор Димитров

В първия си финал на ниво ATP най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 0:2 сета (6:7 (0), 4:6) от световния номер 3, оли...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com