Лейтън Хюит напусна Australian Open

6257
Лейтън Хюит напусна Australian Open

В една от най-интересните срещи от първи кръг на Australian Open номер 9 в света Янко Типсаревич победи представителя на домакините и бивш номер 1 в света Лейтън Хюит с 3:0 сета (7:6 (4), 7:5, 6:3).

Мачът имаше голям заряд, тъй като и двамата тенисисти влизаха в турнира след спечелени титли на подготвителните състезания – Типсаревич взе трофея в Ченай, а Хюит спечели демонстративния турнир „Куйонг Класик”.  Преди този двубой двамата бяха играли четири пъти, като Хюит имаше три победи, но все пак това беше преди Янко Типсаревич да влезе в топ 10.

Триумф или провал – какво ще се случи при мъжете на Australian Open

Януари месец винаги е чакан с огромно нетърпение от любителите на тениса по цял свят. Защото, макар в Европа и САЩ да е люта зима, на д...

Първият сет протече по типичен за мъжки мач начин – без нито един пробив, макар шансове да имаше, но сервиращите показаха здрави нерви. В тайбрека обаче Типсаревич удържа на натиска на публиката и успя да вземе частта със 7:4 точки.

Втората част започна вихрено за Хюит – два поредни пробива и преднина от 3:0 гейма. Типсаревич, обаче, успя веднага да върне единия пробив, а при 5:4 гейма и сервис на Хюит за сета сърбинът върна и втория пробив след дълъг гейм. Това се оказа в повече за нервите на Хюит, който излезе от ритъм и загуби следващите два гейма – 5:7.

Шокът от загубения по такъв начин втори сет се отрази на Хюит, който инкасира ранен пробив и в третата част. Лейтън, обаче, показа непримиримия си дух и успя да върне пробива за 2:3 гейма. Класата и силите на Типсаревич в този мач обаче просто бяха по-големи и сърбинът проби отново – за 5:3, а след това безмилостно прекърши всякакви надежди на домакините за нов обрат и затвори мача с 3:0 сета – малко очакван и престижен резултат за сърбина.

Най-изненадващият резултат при мъжете обаче беше отпадането на поставения под номер 11 в схемата Хуан Монако. Той загуби в три сета от Андрей Кузнецов (6:7 (3), 1:6, 1:6).

Сияйна принцеса или незначителна дукеса – коя ще се отличи при жените на Australian Open

Януари месец винаги е чакан с огромно нетърпение от любителите на тениса по цял свят. Защото, макар в Европа и в по-голямата част на СА...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com