Рафаел Бенитес е новият треньор на "Челси"

15850
Рафаел Бенитес е новият треньор на "Челси"

Испанският специалист Рафаел Бенитес официално е новият треньор на "Челси", става ясно от съобщение, публикувано на сайта на сините от Лондон.

Договорът на Бенитес с настоящия европейски клубен шампион е до края на този сезон, което подсилва слуховете, че собственикът на "Челси" Роман Абрамович може да се е разбрал с бившия треньор на "Барселона" Хосеп Гуардиола да поеме лондончани от лятото на 2013 година.

Роберто Ди Матео изхвърча от поста си

Мениджърът на европейския клубен шампион „Челси” Роберто Ди Матео беше уволнен след снощния провал срещу „Ювентус&rdq...

Бенитес е доста противоречива личност - като треньор той донесе две титли на "Валенсия" в Испания в периода 2002-2004 година. След това испанецът пое "Ливърпул" и на два пъти спря на полуфинал точно "Челси" в може би най-силния период на лондончани в историята им. Тогава треньор на сините беше Жозе Моуриньо.

За последно Рафаел Бенитес беше начело на "Интер", веднага след като през 2010 година италианците станаха европейски клубен шампион, но си тръгна от клуба след едва няколко месеца начело, когато "Интер" изпадна в жестока криза и дори беше по-близо до изпадащите от Серия "А", отколкото до челните места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com