Валенсия най-после не загуби от Реал

5690

Едва в третия мач от поредицата в последните седем дни отборът на "Валенсия" успя да не загуби от "Реал Мадрид". Това обаче се случи чак след като двама играчи на Белия балет бяха изгонени, а Икер Касияс напусна терена заради травма в ръката.

Мачът от турнира за Купата на краля между двата отбора завърши 1:1, като Карим Бензема откри резултата в 44-тата минута. Преди това, още в 13-тата минута Касияс напусна терена заради травма в ръката.

В 51-вата минута мизерията за "Реал" в мача стана пълна, след като Коентрао получи червен картон. Тино Коста се разписа от последвалия фаул и грешката на влезлия като резерва вратар Адан. "Реал", обаче, срещна малко проблеми да устои на домакините и с 10 души. Тимът на Жозе Моуриньо остана дори с 9 души в 88-ата минута след изгонване на Анхел Ди Мариа.

Така "Реал" отива на полуфинал, където може да има сблъсък с "Барселона", но за целта каталунците задължително трябва да победят днес "Малага" като гост, след като допуснаха равенство 2:2 предната седмица на "Ноу Камп". Мачът ще се играе от 23:00 часа българско време.

Същевременно в друг четвъртфинал от турнира "Севиля" разби "Реал Сарагоса" с 4:0 с два гола на Алваро Негредо, за да се класира за полуфиналите в турнира за Купата на краля.

След 0:0 в първия мач, домакините доминираха и направиха дебюта на новия си треньор Унай Емери на стадион "Рамон Санчес Писхуан" особено сладък. Новото попълнение Хосе Фернандес остави "Сарагоса" с 10 души още в 25-ата минута след червен картон за фаул срещу Хосе Антонио Рейес. Негредо се разписа след корнер в 35-ата минута, а Иван Ракитич вкара втори гол след почивката. Негредо отбеляза и от дузпа за фаул на Фран Гонсалес срещу Сисиньо в наказателното поле. Последва и втори червен картон за гостите за Гонзалес, а в последната минута Фран Ману дел Морал оформи разгрома.

На полуфинал "Севиля" ще играе с победителя от срещата "Атлетико Мадрид" - "Бетис", като дюшекчиите имат аванс от 2:0 преди днешния реванш.

Моуриньо и Роналдо се скараха, но Реал лети напред

Скандалът между треньора на „Реал Мадрид” Жозе Моуриньо и голямата звезда на Белия балет Кристияно Роналдо не е просто слух...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com