X
 
 

371 сигнали и жалби до местния омбудсман на Стара Загора през 2019-а

1745 0
371 сигнали и жалби до местния омбудсман на Стара Загора през 2019-а
Снимка: Актуално
371 сигнали и жалби са подадени до обществения посредник на община Стара Загора през 2019 година. 98 на сто от тях са приключени, а по 7 все още се работи. Това показва отчетът за дейността му през изминалата година, който е представен от местния омбудсман Надежда Чакърова пред общинския съвет и ще бъде част от дневния ред на януарската сесия. 

Жалбите, сигналите и питанията са различни, но се отнасят основно за въпроси, свързани с инфраструктура, улично осветление, детски площадки, административно обслужване,  екология и озеленяване, градски транспорт и дейността на ВиК дружеството в Стара Загора.

Омбудсманът на Бургас осигури топлина за 30 семейства от Бургас

Над 560 души са потърсили помощта на обществения посредник на Бургас Тодор Стамболиев. Хората, които не се примиряват с отказите на инс...

Общественият посредник е разрешил междусъседски конфликти и с намесата му и проведените консултации и/или собствениците са се запознали по-добре с правата си и е подобрена дейността на управителните органи на етажната собственост.

Любопитно е, че съдействие от старозагорския обществен посредник миналата година са търсили и старозагорци, пребиваващи в Украйна, Испания, Холандия и САЩ. Проблемите, които са поставени в четирите случая, са свързани с промяна на собствено и фамилно име, заплащане на местни данъци и такси, пренасочване на конкретен казус към Националния омбудсман по компетентност. В един от случаите, жалбата е приета по пощата и регистрирана, но е оставена без движение заради това, че съдържа неясни оплаквания с неясен адресат.

Отчетът на Надежда Чакърова показва още, че през 2019-а 12% от сезиранията са направени по телефон, което е в пъти по-малко в сравнение с  2018 година. Останалите 88% от жалбите и сигналите са подадени лично в приемната или по електронен път.

Пълния отчет за дейността си омбудсманът ще представи пред съветниците на сесията на 30 януари. 

Стара Загора уточни какъв ще е бюджетът на общината за 2020 година

148 364 818 лева е макрорамката на проекта за бюджета на община Стара Загора за 2020 година, стана ясно снощи по време на общественото ...

Actualno.com

Етикети:

Прогноза за времето - 19 февруари (сряда)
Прогноза за времето - 19 февруари (сряда)

В сряда, 19 февруари, облачността над страната ще се увеличи, но ще остане все още без валежи, предаде БГНЕС. Сутрешните температури ще бъдат...

Последно в Актуално