Авария спря влаковете между Бургас и София*

11681
Авария спря влаковете между Бургас и София*
Снимка: БГНЕС

Авария спря влаковете между Бургас и София за над четири часа. Пътниците на железницата престояват на гарата в Казанлък и Тулово, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Скъсана контактна мрежа в района на село Черганово е причината за престоя. Според информацията на компанията, която поддържа мрежата - Национална компания "Железопътна инфраструктура", проблемът е отстранен. В резултат влаковете се движат отново.

Момче се хвърли под влака Видин-София

16-годишно момче се е самоубило, като скочило под влака от Видин за София вчера, съобщиха за „Фокус” от жп гарата във Видин...

Част от пътниците бяха превозени с автобуси между двете гари.

Потърпевши разказаха, че на гара Тулово никой не им е дал информация кога ще бъде възстановено движението. "Нямаше вода, нямаше нищо за хапване, не ни даваха никаква информация – наложи се аз лично да звъня до "Бедствия и аварии", за да пуснат тези автобуси", разказа една от пътничките.

Пътниците се оплакаха, че над час са чакали, за да ги извозят. Докато качваха багажа си в автобусите няколко младежи, тръгнали за морето, казаха, че в БДЖ уж било по-спокойно, но явно не е така.

Според информация от сайта на БДЖ последният за момента влак между Бургас и София е номер № 3622. Той е тръгнал от морския град от 09.20 ч. и трябва да стигне до столицата в 16.20 ч.

Пострадалата жена при влаковата катастрофа остава в кома

Все още е критично състоянието на 62-годишната Гергана от септемврийското село Ковачево, която пострада най- тежко при сблъсъка между...

В обратна посока пък се движат композиции с номера № 3621 и № 3623. Едната е тръгнала от София в 07.05 ч., а другата в 11.45 ч.

 

*Информацията е допълнена в 13.15 ч.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com