Благотворителен концерт в Раднево събра средства за дете с ДЦП

3670
Благотворителен концерт в Раднево събра средства за дете с ДЦП
Снимка: Фейсбук

На благотворителния концерт „Бяла Коледа за Дени“ в Раднево изпълнители, сред които Мира, Марина Тошич, Кирил Атанасов, Ива, Тони Христов, рапърът Релето и други събраха над 1000 лева от входа, благотворителния търг и базара по време на събитието. 

Денислав Веселинов Койчев е роден преждевременно на 15 юли 2008 г. в 27-а гестационна седмица с тегло 1200 грама. В осмия месец става ясно, че детето от старозагорското село Сърнево е с двигателно изоставане и му е поставена диагноза детска церебрална парализа (ДЦП). Веднага след диагностицирането започва рехабилитация при д-р Чавдаров в болница "Света София", София, която продължава четири години. Рехабилитации на Дени са провеждани многократно и в Специализираната болница за рехабилитация в Котел, които семейството му финансира с лични средства. 

През цялото време, докато момчето се лекува в България, родителите му търсят възможности за рехабилитации и в чужбина, за да се ускори процесът на възстановяване на Денислав. Тъй като средствата за възстановителните процедури са непосилни майката създава група във Фейсбук в подкрепа на Дени - „Да помогнем на Дени" и открива дарителска сметка

През 2014-а за първи път малчуганът е лекуван извън България - в болница "Мечти" в полския град Голдап. Две години по-късно заминават за лечение в Китай, гр. Фошан, провинция Нанхай. Там лечението с рехабилитация, масажи, електростимулация, магнитна и билкова стимулация, терапия за фината моторика, иглотерапия и логопед дава много добри резултати. Благодарение на лечението Дени вече ходи сам, макар и да има още какво да се желае. За дете с ДЦП е огромно постижение да изкачва само стълби, а да ги изкачва без да се държи за парапета е цяло чудо! Това показва, че координацията му се подобрява все повече с всеки следващ курс. За жалост детето все още не говори, а лекарите в петия пореден курс ще наблягат много на работа за говора и уверяват, че Дени ще говори.

За всеки от 5-месечните курсове на лечение в Китай са необходими 30 хиляди лева, а Дени трябва да преминава два. Необходимите 60 хиляди лева са непосилни за родителите му, а той заслужава да изживее един пълноценен живот, за който има шансове уверяват китайските професори. Трябва да им се вярва, защото именно благодарение на тях Денислав не само прави първите си крачки, а и вече ходи самостоятелно. Всеки, който желае, може да помогне на дарителските сметки, както и със SMS с текст DMS DENI на 17 777

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com