БСП одобри кандидатурата на Стефан Шишков за кмет на Стара Загора

9738
БСП одобри кандидатурата на Стефан Шишков за кмет на Стара Загора
Снимка: БСП

Националният съвет на БСП одобри с пълно мнозинство кандидатурата на неврохирурга д-р Стефан Шишков за кмет на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Стефан Шишков разговоря с председателя на НС на БСП Михаил Миков. И двамата обсъдиха целите и кампанията, която БСП ще прави в Стара Загора. „Очакваме много силна и полезна кампания. Опонентът е млад и динамичен, но нашата цел е да покажем тежестта на лявата алтернатива. Ще работим за победа, но не само кметският вот е важен. Целта на БСП е да промени и Общинския съвет”, подчерта д-р Шишков пред лидера на левицата.

420 млн. лв. държавата дължи на бизнеса, твърди Корнелия Нинова

Правителството събира повече приходи в бюджета, защото намали контрабандата, но зад това стои една друга тежка статистика – ико...

По време на Националния съвет, кандидатът Стефан Шишков и председателят на БСП-Стара Загора Валентина Бонева, която ще е водач на листата на левицата за съветници, имаха разговори с говорителя на партията Атанас Мерджанов, със зам.-председателите Янаки Стоилов и Бойко Великов и двамата старозагорски депутати Драгомир Стойнев, зам.-председател на БСП, и Георги Гьоков, които застанаха зад кандидатурата на Шишков. Д-р Стефан Шишков е Републикански консултант по неврохирургия и зам.-директор по административната дейност в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД в Стара Загора. 

Националният Съвет на Българската социалистическа партия одобри кандидатурите за кметове и на общините Чирпан и Раднево, избрани на заседания на местните конференции. Решението бе взето по време на днешния пленум на партията. 

За община Чирпан утвърдената кандидатура е на досегашния кмет на левицата Кичка Петкова, която бе фаворит на социалистите за втори мандат, заради изпълнените ангажименти към гражданите. 

Националното ръководство потвърди и решението на БСП в Раднево. Социалистите гласуваха на своята 21-ва общинска конференция кандидатът за кмет на общината да бъде независимият 54-годишен хирург д-р Владимир Желев. Радневските социалисти тогава приеха и предизборна платформа за развитието на общината за отговорно, открито и ефективно управление.

Проф. Михаил Мирчев е кандидатът на БСП за кмет на София

Проф. Михаил Мирчев е кандидатът на БСП за кмет на столицата на предстоящите местни избори, съобщиха  от пресценъра на БСП-София. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com