Ден на траур в Мъглиж след вчершната трагедия

11793
Ден на траур в Мъглиж след вчершната трагедия
Снимка: БГНЕС

Ден на траур е обявен в община Мъглиж. Информацията съобщи за БТА кметът на общината Господин Господинов.

"Все още не са започнали официалните огледи в завод "Балистика", защото процедурата е 24 часа и има период, в който не трябва да се работи на мястото на произшествието", обясни кметът.

Взривеният завод в Мъглиж бил проверяван през октомври и ноември

Фирмата "Балиста", в чийто цех в Мъглиж днес избухна взрив и загина човек, е инспектирано през октомври и ноември и не са констатирани...

По думите му няма никаква опасност за жителите на общината. Апаратурата, която следи за качеството на въздуха показва показатели в нормата.

Кметът на Мъглиж заяви, че няма информация за причината за взрива, защото заводът е на частна фирма и огледите се извършват от специализирани органи.

Загиналият работник е от Казанлък.

След 12.00 часа днес се очаква комисия от експерти да посети мястото на инцидента, при който загина един мъж, две жени пострадаха тежко и са настанени в Клиниката по изгаряне в "Пирогов", а двама работници бяха ранени по-леко.

Взрив в завод в Мъглиж, един загинал

Взрив е избухнал в завод в Мъглиж. Един служител е загинал, съобщи "Фокус". Загиналият е мъж на 51 години, а две жени от работещите в ...

Няма промяна в състоянието и на двете жени, които пострадаха при взрива и са настанени в "Пирогов" със 79 % и 30% изгаряния. И двете са вдишали опасни токсични газове и са с реална опасност за живота, информира БНР.

"Хора от общината не работят в цеха на Ганчо Ганев - собственик на фирмите "Балиста" и "Вертекс", които произвеждат пиротехническите изделия и ловни патрони за гладкоцевни оръжия. Това е единственият начин, по който можем да изразим съпричастност към семействата на загиналия и на ранените работници", заяви още кметът.

Авария по време на производствен процес е причина за взрива в предприятието "Балиста", произвеждащо пиротехнически изделия и ловни патрони за гладкоцевни оръжия. Това каза снощи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той беше на мястото на злополуката в Мъглиж.

Крайните данни ще ги дадат разследващите органи на база съответните експертизи. Допускам, че става дума за грешка в технологичния процес, без да се ангажирам с конкретно становище, каза Лазаров. Той съобщи, че ще бъде извършена цялостна проверка на всички разрешения на предприятието, ще бъде извършена проверка и на контролните органи – какво са проверявали и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com