Лазаров: Авария е довела до взрива в завода в Мъглиж

11788
Лазаров: Авария е довела до взрива в завода в Мъглиж
Снимка: БГНЕС

Авария по време на производствен процес е причина за взрива в предприятието "Балиста", произвеждащо пиротехнически изделия и ловни патрони за гладкоцевни оръжия. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той беше на мястото на злополуката в Мъглиж.

Крайните данни ще ги дадат разследващите органи на база съответните експертизи. Допускам, че става дума за грешка в технологичния процес, без да се ангажирам с конкретно становище, каза Лазаров. Той съобщи, че ще бъде извършена цялостна проверка на всички разрешения на предприятието, ще бъде извършена проверка и на контролните органи – какво са проверявали и т.н.

Взривеният завод в Мъглиж бил проверяван през октомври и ноември

Фирмата "Балиста", в чийто цех в Мъглиж днес избухна взрив и загина човек, е инспектирано през октомври и ноември и не са констатирани...

Главният секретар на МВР добави: "Няма как нито аз, нито който и да е към този момент да даде точна, ясна и обективна информация за причините за взрива".

По-рано от Главната инспекция по труда съобщиха, че предприятието "Балиста" е инспектирано през октомври и ноември и не са констатирани нарушения, които да създадат непосредствена опасност за живота и здравето на работещите в него.

От прокуратурата съобщиха, че Националната следствена служба поема разследването за взрива в Мъглиж. Екипи на службата са на място. Разследването е под наблюдението на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Взривът стана в частния минути преди 11.30 часа. Мъж на 45 години загина, а четирима души бяха ранени. Две жени, на 30 и на 51 години, с изгаряния по тялото, бяха обработени в Стара Загора и транспортирани към Клиниката по изгаряния на УМБАЛСМ "Пирогов". Мъж на 40 години с наранявания бе транспортиран в УМБАЛ "Проф. Киркович", а друг откаран в лечебното заведение в Стара Загора и оставен под наблюдение.

Четирима са ранените след взрива в завод в Мъглиж

Макар първоначално да бе съобщено за един загинал мъж и две ранени жени при взрива в завод в Мъглиж, оказва се, че още двама мъже са по...

Според очевидци взривът е бил толкова силен, че е разрушил цеха наполовина, а покривът е изхвръкнал на 50-60 метра. Оградата, разделяща цеховете също е срутена. Според свидетелите няма как при такъв взрив вътре да е останал жив човек.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора