Десет добротворци са кандидати за наградата "Добрият самарянин" в Стара Загора

1115
Десет добротворци са кандидати за наградата "Добрият самарянин" в Стара Загора
Снимка: Сдружение "Самаряни"

Общо дванадесет са получените номинации за тазгодишното издание на наградите „Добрият Самарянин“ в Стара Загора. Десет от тях отговарят на изискването добротворството да се е случило през изминалата година и продължават напред.

Организатори на събитието, което всяка година напомня, че доброто е от и за хората, са Сдружение „Самаряни“. Тази година, Обществен инициативен комитет ще връчи и отличие на неуморими самаряни, това са трима старозагорци, които са показали през годините, че актовете на добрина са неразделна част от ежедневието им – Моника Маринова, Марина Димитрова и Янко Янков. Това ще са и първите носители на специалния приз, който ще се дава на хора, получили повече от една номинация във времето, както и увлекли общността в своите каузи.

Стара Загора посрещна с бурни овации Фестивала на оперното и балетното изкуство

Тържествено бе дадено началото на 52-рото издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора. Кметът на общината Живк...

Първата номинация, която бе получена в „кутията на доброто“ за „Добрият Самарянин“ 2022 г. бе за Ивайло Георгиев, треньор на Спортен клуб "Атила" и председател на Сдружение "Боен клуб Берое” - Стара Загора, подадена от Петър Петров - член на управителния съвет на СНЦ "Боен клуб Берое” - Стара Загора, както и от любители - спортисти, наричащи себе си "Машинките на Ивайло" от Спортен клуб "Атила".

ОЩЕ: С молитва за здраве откриха два нови центъра за подкрепа на деца в Стара Загора

Като посланици на добрината са описани още: доброволецът Моника Маринова, номинирана от Александра Попарова; треньори по плуване от Спортен клуб по плуване „Траяна“ Теодора Петкова и Виктория Колева, изпратени от Иванка Колева, майка на Христослава Колева - на 17 г., от Казанлък; Георги Ханзъров, подкрепящ хора, бягащи от войната, номиниран от Фондация „Мисия Криле”, подкрепена от украинските бежанци в община Стара Загора; Антония Арабаджиева и Настоятелството при Детска градина №10 “Светлина”, обединили усилия с Антония Петкова и Туристическо дружество “Сърнена гора”, както и Гинка Минчева и родителите на децата от I “Б” клас от СУ “Максим Горки”, заедно с техни приятели и симпатизанти, реализирали съвместно благотворителни акции в подкрепа на четири пострадали семейства от село Каравелово – подадени за награда от редколегията на сайта Долап.бг и Росица Ранчева, отразила добротворството; Ученици от 12 “А” при ППМГ “Гео Милев”, които съдействат за предаването на изгубен портфейл, с голяма сума пари, на неговия собственик, отчетено като акт на добрина от директора и екипа на ППМГ „Гео Милев“; група млади хора, част от Младежката секция на Туристическо дружество “Сърнена гора”, които се борят за всеки сантиметър живот, връщайки вярата на пострадали от наводнението в с. Каравелово, номинация на Антония Петкова; Рут-Констанс Койнарска, която застава до Диди, за да може тя отново да направи крачка напред, номинирана от Славея Илиева; Марина Димитрова, която като истински "бял ангел" помага неуморно на хора, предложена от Иванка Колева; общественикът и общински съветник Янко Янков, организиращ множество благотворителни инициативи, номинация на Теодора Иванова.

Модернизират сградата на театъра в Стара Загора

Договор за реконструкция, обновяване, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за драматичния театър „Гео Милев...

Възможността за номиниране на добротворци продължи до 18 ноември, включително, а церемонията по връчването на наградите ще се проведе на 5 декември (понеделник), от 19:00 часа, в залата на Държавна опера - Стара Загора. Всеки, който желае да бъде гост, трябва да заяви своята покана в Централния офис на Сдружение “Самаряни”, на тел. 0878394224 или онлайн, в социалните мрежи.

През 2011 година Сдружение „Самаряни“ учредява Годишните награди за добротворство „Добрият Самарянин“, които присъединяват Стара Загора и региона към световните инициативи, свързани с развитието на местното културно-историческото и духовно наследство.

През това време са проведени 11 церемонии; получени са 88 индивидуални и групови номинации; избрани са 13 носители на голямата награда „Добрият Самарянин“, като на двама от тях са връчени 2 извънредни награди - 1 за изключителен принос и 1 за геройство без граници (посмъртно); избрани са 16 носители на oтличието на общността „Добрият Самарянин”; изработено е юбилейно издание на статуетката „Добрият Самарянин” с позлатени криле; изработено е историческо издание на статуетката “Добрият Самарянин”, посветено на борбата с COVID-19, в което добротворецът е с предпазна маска; създадена е песен, посветена на добротворците - “Песен за добрите самаряни”; издадена е пощенска марка “Добрият Самарянин”, брандирана е специална пощенска кутия, позициониранa на Централна поща - гр. Стара Загора и е зародена прекрасната идея за изграждането на монумент “Добрият Самарянин”, за който вече е създаден предварителен проект.

„Добрият Самарянин“ представлява годишна награда, учредена от Сдружение „Самаряни“, за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, вследствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора