И през април продължава виртуалната сцена на Старозагорския куклен театър 

2056
И през април продължава виртуалната сцена на Старозагорския куклен театър 
Снимка: Актуално

Виртуалната сцена на Държавния куклен театър (ДКТ) в Стара Загора продължава и през април. Любителите на кукленото изкуство ще могат безплатно да гледат постановки на YouTube канала и на фейсбук страницата на театъра. 

Утре вечер, 2 април, от 19:30 часа ще може да се гледа "Страх - филмът". Това е филм на режисьора Мария Стоянова за създаването на спектакъла за възрастни "Страх", продуциран от Дарин Петков и Татяна Калчева. През 2015 г. постановката стана носител на три награди ИКАР - за куклен спектакъл, за майсторско техническо осъществяване на спектакъла и за авторска музика.

Академията по математика в Стара Загора предлага безплатни онлайн уроци

Темите за подготовка участниците в майсторските класове на Академията по математика към Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР...

Любителите на кукленото изкуство за възрастни на 9 април в същия час ще могат да видят авторския спектакъл на Жени Пашова и Петър Пашов "Безсъние". Автор на музиката е Диляна Мичева. 

На 16 април срещата на възрастната публика ще е с мюзикъла "Стая No 304", автор Петър Ковачев, постановка на Боньо Лунгов.

Следващия четвъртък, 23 април, идва ред на "Кокошката със златните яйца", която беше отличена с първа награда в конкурса за написване на оригинална куклена пиеса възрастни, организиран от ДКТ - Стара Загора, и Сдружението с нестопанска цел "Пиеро". Драматизацията и режисурата са на Теодора Попова. 

Филмът на Юрий Дачев "Есен с Достоевски", който ще може да се види на 30 април, е за Деветата международна творческа лаборатория-ателие "Срещу себе си" през 2016 г. 

Коронавирусът в Стара Загора: Разхождаш кучето на среднодълъг спринт

Допълнителни противоепидемични мерки за превенция разпространението на COVID-19 се въвеждат в Стара Загора с решение на Общинския опера...

На 5 април, неделя, от 11 часа детската публика ще може да гледа "Пипи Дългото чорапче" - постановка по Астрид Линдгрен. Валентин Владимиров е автор на драматизацията и режисурата. Във вторник, 7 април, ще се радват на драматизираната и режисирана от Ирослав Петков българска народна приказка "Който не работи, не трябва да яде". 

"Вълкът и седемте козлета", детски мюзикъл по Д. Ст. Димитров, драматизация на Майя Енчева и Боньо Лунгов, е следващият неделен детски спектакъл - на 12 април. На 14 април децата ще гледат "Котаракът в чизми" по Шарл Перо, автор на драматизацията и режисурато е Ивайло Марков. 

Малчуганите ще се срещнат със "Зайчето Питър" на Беатрикс Потър на 19 април, неделя. Адаптацията и режисурата на постановката са дело на Румен Гаванозов. Във вторник, 21 април - "Бялата врана" на Карел Чапек, драматизирана и режисирана от Любомир Колаксъзов. 

Още два спектакъла очакват децата през април - постановката на Боньо Лунгов "Вълшебникът от Оз" на 26 април, неделя, и адаптираната за сцена и режисирана от Цвети Пеняшки симфонична приказка на Сергей Прокофиев "Петя и вълкът" на 28 април. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

В Стара Загора отбелязват Деня на Тракия

Върнаха новоизлюпено белоглаво лешоядче на родителите му (СНИМКИ)

Стара Загора се представя на най-голямото българско туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“ (СНИМКИ)

Колоритни маскарадни персонажи отново огласят с чанове и хлопки Стара Загора

В курортното селище Старозагорски бани пресъздават обичаи, свързани със Сирни заговезни

30 години отпразнува спортен клуб по художествена гимнастика "Берое" в Стара Загора

Община Стара Загора отново е част от най-голямото международно изложение в Берлин

Кметът на Стара Загора предлага създаването на общинско предприятие "Арт сцена"

Безплатни шофьорски курсове за деца в неравностойно положение: Инструктор прави подарък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...