X
 
 

Интерес към Индустриална зона "Загоре" от пакистанска делегация 

2581 0
Интерес към Индустриална зона "Загоре" от пакистанска делегация 
Снимка: ТПП - Стара Загора
Специален интерес към Индустриална зона "Загоре" и възможностите за изграждане на логистични центрове за пакистански стоки, като се използва географското предимство на България като най-близката до Пакистан европейска страна, е проявила делегация на посолството на Ислямската република при посещение на Търговско-промишлената палата (ТПП) в Стара Загора. 

Временно управляващият Маруан Алекс Аийаш и служители на посолството на Пакистан у нас се срещнаха с председателя на палатата Олег Стоилов и с представители на старозагорския бизнес, сред които бяха и изпълнителният директор на Агенцията за регионално икономическо развитие (АРИР) Румяна Грозева и изпълнителният директор на Индустриална зона Загоре Радослав Танев.

Посланикът представи презентация с информация за азиатската страна и за големите възможностите за развитие на икономически и търговски отношения между двете страни. Аийаш и Стоилов обявиха, че се подготвя подписване на споразумение за партньорство между търговско-промишлените палати на Стара Загора и на пакистанския град Сархад. .

Фирмите от региона представиха производството си и интересите си, а по време на разговорите се откроиха теми от взаимен интерес, както и възможности за партньорството, които да се развиват в бъдеще.

Олег Стоилов подари на Маруан Алекс Аийаш пластичен Знак на лъвицата с лъвчето - символ на Стара Загора, икономически годишник на региона и още едно издание с информация за инвеститорите, а гостът подари на домакините си картина с пейзаж от Пакистан и материали с информация за страната.

Пакистан е с 210-милионно население и добре развита икономика, в която водещо място имат текстилното производство, спортни стоки, хирургични инструменти. Добре е развит и аграрният сектор, който произвежда екзотични плодове и други хранителни продукти. Годишният стокообмен между Пакистан и България е само 34 милиона долара. Политическите отношения между двете страни датират от 50 години и  в момента са много добри.

Actualno.com

Етикети:

КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията

Овен Очаква ви най-романтичната среща, която сте имали досега. Телец Пътуване, което ще ви запознае с много специален човек. Близнаци Няма...