Кинофестивалът "Златната липа" 2021 в Стара Загора идва с 9 вълнуващи заглавия

1139
Кинофестивалът "Златната липа" 2021 в Стара Загора идва с 9 вълнуващи заглавия
Снимка: Pixabay

Време е за кино! В Стара Загора предстои поредното издание на международния кинофестивал "Златната липа". В изданието за 2021-ва година има девет различни заглавия, които ще зарадват гражданите и гостите на града. Информация за събитието беше споделена на сайта на общината.

Датската лента на Малу Рейман "Обикновено семейство" провокира  с драмата на съпруг с две деца, който един ден решава да се превърне… в жена. Филмът проследява реакциите на най-близките хора от неговото обкръжение, търсейки отговор на всички сложни въпроси, отношения и морални дилеми, които героите на филма трябва да разрешат.

Младата режисьорка от Грузия Дея Кулумбеганашвили също анализира обществените нагласи и реакции към хората с различен светоглед с филма си „Начало“. Филмът разказва историята на малка общност от сектата „Свидетели на Йехова“ , които са нападнати от екстремисти. Главната героиня е принудена  да преосмисли живота си.

Отлагат кинофестивала „Златната липа“ за 2021 година

Заради кризата с коронавирус осмото издание на Международния фестивал за ново европейско кино „Златната липа“, който се про...

В конкурсната програма влиза и филма „Хелене“  от Финландия за известната художничка Хелене Шерфбек. Автор на лентата е един от водещите финландски режисьори - Анти Йокинен.

Темата за различността и толерантността продължава да доминира и в австрийския филм „Оскар и Лили”. Режисьорът Араш Риахи разказва историята на майка с две деца от Чечения, което се опитва да се установи в Австрия. В отчаяния си стремеж децата й да получат по-добър живот в европейската държава, майката прави опит за самоубийство, за да не бъдат депортирани обратно в родината им.

Франция ще бъде  представена в конкурсната програма с филма на известния режисьор  Франсоа Озон „Лято 85“. Лентата ни пренася на морския бряг някъде през 80- те, когато двама млади мъже се срещат по необичаен начин, разказва за приятелството им, което има разрушителна сила.

Драматичната лента „Връзки“ на режисьора Даниеле Лукети е предложението на Италия. Това е филм за невидимите връзки, които ни държат заедно, дори когато любовта си е отишла безвъзвратно.

И Ян Енглерт вече е със звезда и дръвче в Алеята на липите в Стара Загора

Полският актьор Ян Енглерт, познат на българската публика с ролята на отец Ередия във филма на Въло Радев "Осъдени души", е седмият арт...

Руската лента „Капитан Холивуд“ на режисьора Евгений Татаров е по истински случай и разказва за разследването на терористичен акт през 90- те години в южна Русия.

Филмът от Германия на Фараз Шариат  „Без лоши чувства“ поставя темата за хомосексуализма и границите на толерантността.

България тази година влиза в конкурсната програма с новия филм на режисьора и сценарист - Ивайло Христов „Страх“. Черно- бялата лента разказва за суровия живот на вдовица, живееща в отдалечено погранично село. Срещата ѝ с тъмнокож емигрант- бежанец  разклаща закостенелите представи за света на местната общност. Лентата е отличена с наградата за най-добър филм на фестивала „Златна роза“ 2020 и е носител на много европейски отличия.

Пожелаваме на всички много приятни емоции с филмите! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

След пушене на вейп: Непълнолетен е приет в болница

За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата "Заедно за една по-чиста Стара Загора"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора