X
 
 

Почти 8 хиляди старозагорци празнуват имен ден на Голяма Богородица 

1654 0
photo of Почти 8 хиляди старозагорци празнуват имен ден на Голяма Богородица 
Снимка: Актуално
Близо 4 хиляди жени носят името Мария и 966 - името Марийка в Стара Загора, сочи справка на Дирекция „Гражданско състояние“ на община Стара Загора. С кратката форма на името - Мима, има 182 старозагорки.  

На Успение на пресвета Богородица днес повод да почерпят имат и 624 дам с името Мариана и 498 Марияни. Сред имениците днес са и 5 дами с името Мика и 44 с името Мира. 192 са старозагорките с име Мариета, 157 - с име Мариела, а имен ден имат и Марина – 224 дами, Мара - 104, Маша - 10, и Мери - 6.

Сред представителите на силния пол на Голяма Богородица празнуват 192-ма старозагорци с името Мариян, 82-ма с името Мариан, 417 са мъжете, които носят името Марин са 417 и 92-ма - името Марио. Днес повод да почерпят имат и носещите имената Преслава,  Преслав, Панайот.

Народните традиции повеляват, че на Успение Богородично не се работи, а след тържествената литургия в храма се освещават обредни хлябове и курбан, които се раздават за здраве и благополучие.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Създадено е Кралство Саудитска Арабия

Кралство Саудитска Арабия, по-известна като Саудитска Арабия, е най-голямата по територия държава на Арабския полуостров, заемаща по-голямата...