Разработват Генерален план за организация на движението в Стара Загора

3772
Разработват Генерален план за организация на движението в Стара Загора
Снимка: Aктуално

Вече е подписан договорът за разработване на Генерален план за организация на движението в Стара Загора. Той ще се разработи от ДЗЗД „Обединение Интегрирани градски системи” в рамките на 6 месеца, а стойността на договора 94 хиляди лева без ДДС, стана ясно на пресконференция в община Стара Загора днес. 

Във фокуса на екипа ще бъде безопасността на пътя и ще се търси мнението на старозагорци при разработването на плана, който ще обхване всички видове транспорт, велосипедно и пешеходно движение, уточни Диана Русинова от „Обединение Интегрирани градски системи”. С този транспортен документ Стара Загора ще е една от малкото общини в страната с генерален план за организация на движението, който ще подобри достъпността и пътната безопасност.

При разработването му специалистите ще се съобразят с проблемите на движението в града и ще потърсят и мнението на гражданите на Стара Загора за тяхното разрешаване. Според Русинова целта е да се разработи "продукт в полза на общината и на хората". Затова във Фейсбук ще бъде създадена страница, на която старозагорци ще могат да участват в анкети, да задават въпроси и да дават мнения за проблемите, свързани с движението, които ще се обобщят още преди общественото обсъждане на плана. 

Ще бъдат обследвани всички т.нар. "черни точки" - места с повече пътно-транспортни произшествия и жертви на пътя. Особено внимание ще се обърне и на зоните около детски и учебни заведения и болници. В обследването, което ще извърши екипът на фирмата, ще влязат и еднопосочните улици, маркировката и пътните знаци, както и т.нар. "легнали полицаи", за да се провери ефективността им и дали са в синхрон с изискванията на нормативните документи.

Днес екипът от „Обединение Интегрирани градски системи” се среща и с представители на „Пътна полиция” - Стара Загора, на която очакват да получат пълна информация за вида и причините за рисковите места, катастрофите и пътните произшествия. 

В състава на фирмата работят както инженери с дългогодишен опит, така и млади с модерен поглед за организация на движението. В екипа, разработил Генерален план за движението в община Сливен и в няколко по-малки населени места, са включени и одитори по пътна безопасност. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com