Разнообразие от спортни прояви в Стара Загора през следващите дни (СНИМКИ)

2984
Разнообразие от спортни прояви в Стара Загора през следващите дни (СНИМКИ)
Снимка: Община Стара Загора

Стара Загора е спорт през следващите дни. Петъкът започна с празник под надслов „Спортът достъпен за всички деца“ в парк „Артилерийски“. Проявата е един от четирите зонални турнира, обхващащ децата от югоизточна България, които показват хъс за победа и умения в 4-ри вида спорт – футбол, тенис на маса, лека атлетика и баскетбол. Надпреварата е за възпитаници на социални институции и се провежда традиционно.

Около 100 деца и младежи се включиха в турнира в Стара Загора и получиха своите медали от ресорния зам.-кмет Красимира Чахова. „Радвам се, че имаме възможност да ви посрещнем и да се насладим заедно на тази добра инициатива. Надявам се, че ще имате време и да разгледате нашия красив град“, приветства участниците тя.  Поздрав отправи и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов.

В Стара Загора ще има институт за продоволствена сигурност

Към Тракийския университет в Стара Загора ще се създаде Институт за продоволствена сигурност, реши правителството. Институтът ще разраб...

На 19 май започва Традиционен турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“. Спортна зала „Иван Вазов“ ще домакинства на 17-тото издание на шампионата, който очаква над 700 състезатели. Официалното откриване на тридневното събитие е предвидено за 18.00 часа, когато ще бъде връчена и Купата на Кмета на Стара Загора. В събота грациите ще показват талант от 9.30, награждаването и присъждането на специален приз „Мини Мис 2023“ ще бъде от 13.30 до 14.30 часа. В 18.30 часа ще бъде връчен приз „Мис турнир“, както и медалите в категориите Девойки младша възраст и Жени А, Б, С. В неделният ден ще стане ясна тазгодишната носителка на приза „Фея под липите“ – между 13.30 и 14.00 часа. Състезанието се излъчва и онлайн. След края на събитието, клубът, който организира турнира - СК по художествена гимнастика "Елит", ще отбележи своята 20-годишнина.

В събота – 20 май, от 9.30 часа, Зала за спортна гимнастика на стадион „Берое“ посреща турнир "Стара Загора" за детско-юношеските възрасти - деца, момичета младша и старша възраст и девойки младша възраст.

Старозагорската спортна общност ще има възможност да види в съботния ден и представянето на близо 20 клуба от цялата страна, които ще са част от Републиканското първенство по Таекуон –До. То ще се проведе в зала „Стара Загора“ с начало от 9.30 часа. Участниците ще демонстрират четири дисциплини - силов тест, спаринг, специална техника и туль през двата почивни дни.

Тази събота и неделя Стара Загора става арена и на авторитетна шахматна битка с деветото поредно издание на Международния шахматен турнир „Траяна“. Турнирът ще събере в зала „Христо Танев“ на Парк-Хотел „Стара Загора“ едни от най-силните шахматисти от България, Русия, Дания и Северна Македония, както и много деца. Организатор на спортното събитие е шахматен клуб „Траяна“. До момента са записани около 70 участници – деца на различна възраст и мъже. Те ще се състезават в различни категории, като за всяка категория са осигурени медали и парични награди.

Община Стара Загора подкрепя пострадалите и техните близки за качествен живот след инсулт

Община Стара Загора застава отново зад пострадалите от инсулт и техните близки, като се присъединява към Националната кампания „Ж...

Съботната вечер е запазена за пъстър, шумен, зареждащ Зумба фестивал. Началото му е от 18.30 часа на площада пред Община Стара Загора. 33-ма инструктори от различни клубове в страната ще се включат във фиестата. Организатори са Община Стара Загора, „Зумба с Поли“ и НЧ „Родина-1860“. Те обещават много изненади, настроение и гости като испанския инструктор ZJ Seluco Fernandez.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора