X
 
 

Ремонтират компрометираната ограда на II основно училище в Стара Загора

1466 0
photo of Ремонтират компрометираната ограда на II основно училище в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора
Заради вертикални пукнатини и опасно накланяне към улицата, застрашаващо здравето и живота на учениците и на пешеходци по северния тротоар на бул. „Ген. Столетов“, започна разрушаването на оградата на а II основно училище (ОУ) „Петко Рачов Славейков“. След това ще бъде изграждена нова подпорна стена в южната част на училищния двор, а всички ремонтни дейности трябва да приключат до първия учебен ден.

Деформацията на подпорната стена е в следствие на голямата близост на дърветата по нейното протежение и кореновите им системи са причинилш ерозия на земната основа под фундамента на стената. За да се ограничи срутването на земния насип и накланянето на дърветата към улицата, обновяването ще се изпълнява на участъци. 

Кръводарителска акция ще се проведе в Стара Загора 

Кръводарителска акция “Да бъдеш герой е в твоята кръв!” ще се проведе на 16 август от 08:00 до 11:30 часа в Къщата на архит...

За най-подходящото решение за справяне с проблема с оградата и за запазване на максимално количество от съществуващата растителност работи специално създадена комисия от експерти от общинската администрация, Камарата на архитектите, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Съюза на ландшафните архитекти и училищното ръководство и настоятелство. Комисията, председателствана от главния архитект на община Стара Загора Виктория Грозева, предложи да се редуцира обемът на короните на осем от дърветата в близост до стената и да се направи обследване на кореновата им система, за да се вземат мерки за запазването им. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители